Au fost divulgate specificatiile pentru AMD Radeon HD 7990?

 Au fost divulgate specificatiile pentru AMD Radeon HD 7990?

Cei de la ChinaDIY au publicat un articol in care pretind ca specificatiile pentru placa video AMD Radeon HD 7990 au fost divulgate. AMD Radeon HD 7990 dispune de doua nuclee Tahiti XT 28nm, 4096 procesoare stream, 256 TMU si 64 ROPs. Nucleele sunt tactate la 1GHz insa frecventa Boost este inca necunoscuta. Ceea ce este demn de remarcat este o latime de banda de memorie foarte mare 576 GB/s. Fiecare GPU dispune de 3GB de memorie care este legata de o interfata dubla pe 384 de biti, memoria totala fiind de 6GB.


AMD Radeon HD 7990 in comparatie cu HD 7970, aproape si-a dublat puterea la 8.2 teraflopi, iar pentru alimentare este nevoie de doi conectori 8-pini, rezultand un TDP de 375 wati. De asemenea dispune de 3 ventilatoare pentru o racire mai eficienta iar la capitolul conectivitate aceasta este echipata cu patru porturi mini-Display si o iesire dual-DVI. Pretul acestei placi video va fi de aproximativ 1000$ si ar trebui sa fie disponibila de miercuri.

AMD-Radeon-HD-7990-specs

AMD-Radeon-HD-7990-review

HED

Sunt pasionat de lumea gaming-ului și IT-ului încă de când eram mic. Pe blogul meu, găsiți știri despre jocuri, informații relevante din domeniul jocurilor video, tutoriale utile și știri din industria IT. Dacă aveți întrebări sau neclarități cu privire la articolele sau tutorialele mele, nu ezitați să lăsați un comentariu și voi răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Poate te interesează şi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.