Apar noile linii de SSD de la Intel-5 noi serii incluzand si PCIe-based drive

 Apar noile linii de SSD de la Intel-5 noi serii incluzand si PCIe-based drive

Chiar daca puteti obtine mai mult spatiu de stocare,asta cu mai multi bani pentru un hard disk traditional,piata solid state drive este rosu-fierbinte si Intel apare cu intentia de conducere in acest domeniu. Este lansata deja o serie de familii noi SSD în acest an, si un diapozitiv de la Engadget aratand in planurile „gigantului” ca va fi o suplimentare de cinci serii noi pentru restul anului 2011, inclusiv o versiune care foloseste interfata PCI Express.

Noua serie-SSD 510 va fi eclipsata în performaanta de catre doua lineups 700 – „Lyndonville” 710 va aparea prima data în 100 GB, 200GB, 400GB si capacitatile folosind SATA 3Gbps,fiind urmat în al treilea trimestru de PCIe pe baza de „Ramsdale „720, care va veni cu 200GB sau 400GB de SLC NAND flash. Ambele aceste serii vor fi înlocuitori pentru SSD X-25E de înalta performanta disponibile în prezent.
În gama de mijloc, 510 vor fi unite în al patrulea trimestru de „Cherryville” 520, care va fi disponibil in 60GB, 120GB, 240GB, 480GB  utilizand SATA 6Gbps. Seria 310 a început segmentul de cele mai recente valori utilizând interfata mSATA, dar va avea în curând o gramada de „frati”.Doar din seria 320 cu capacitati variind de la 80 GB la 600 GB, iar apoi „Larsen Creek” drive-urile ce vor urma, oferind 200 GB de flash SLC în SATA sau optiuni mSATA. În sfârsit, în al patrulea trimestru,familia „Paint Creek” va fi numai mSATA, în optiuni de 40GB sau 80GB.
Cu drive-ul Ramsdale, Intel se va alatura in concurentului OCZ  oferind o solutie PCI Express SSD, care îmbunatateste si tranziteaza bine dincolo de ceea ce poate oferi SATA. Din fericire, noile dispozitive Intel va continua sa faca presiuni pentru a scade preturile , dar SSD înca nu sunt de mult de o optiune de mainstream – înca.

HED

hedmasster: Web developer , Web designer , Games reviewer . Pasionat de IT & Gaming , owner www.blasterzone.ro & www.graphicpedia.ro. Dacă aveţi nelămuriri în privinţa unor articole/tutoriale puteţi lăsa un comentariu şi în cel mai scurt timp vă voi răspunde.

Poate te interesează şi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.