Apple MacBook Air

 Apple MacBook Air

   La opt ani de când Intel a lansat procesoarele Centrino destinate notebookurilor, compania americană a introdus noul standard „Ultrabook” – laptopuri cu o autonomie ridicată, ultraportabile şi performanţe similare computerelor din segmentul superior.

   Primul model din noua generaţie de Ultrabookuri (laptopuri capabile de o autonomie de cel puşin 5-7 ore, capabile să pornească un sistem de operare Windows în numai câteva secunde şi cu procesor Intel), va concura direct cu noile Macbook Air de la Apple. Mai mult, Asus va echipa noul Zenbook cu difuzoare Bang&Olufsen pentru un sunet de înaltă fidelitate.

   După tablete ultrabookurile sunt fără îndoială cel mai dinamic segment din IT astăzi. Aproape toate modelele lansate de producătorii de PC-uri vor fi construite pe o arhitectură Intel Core i5 din a doua generaţie, grosimi de sub un centimetru şi autonomii de 5-7 ore, diferenţa va fi făcută de materialele utilizate, suportul oferit de fiecare producător şi detalii precum display, sistem audio sau calitatea tastaturii.

   Pe piaţa locală noul Zenbook va fi lansat în perioada imediat următoare şi va porni cel mai probabil de la aproximativ 4.000 de lei (modelul UX21 de 11,6 inchi, procesor Core i5, 4 Gb RAM şi SSD de 128 Gb) şi până la aproximativ 5.000 de lei pentru cel de 13,3 inchi şi procesor i7. Spre comparaţie, Apple Macbook Air are preţuri cuprinse între 4.499 lei (display de 11,6 inchi, procesor Intel Core i5) şi 7.350 lei pentru modelul de top de 13,3 inchi.

   Spre deosebire de un laptop obişnuit care iese din stand-by într-un interval de cel puţin zece secunde, Zenbook porneşte în două secunde şi poate sta în stand-by timp de două săptămâni. Tot la capitolul tehnologie Zenbook vine cu stocare pe SSD cu tehnologie SATA III, USB 3.0 şi procesoare din cea de-a doua generaţie a Intel Core, i5 şi i7. Mai mult, Zenbook obţine în Windows Experience Index (benchmarkul sistemului de operare) un scor de 5.5 în versiunea de bază şi 5.7 în cea de top, peste media notebookurilor de pe piaţă. În plus, cu o greutate de 1,1 kg Zenbook în versiunea de 11,6 inchi rivalizează cu tabletele.

   Noul model va fi disponibil pe piaţa locală începând cu această săptămână, cu un preţ de pornire de aproximativ 4.000 de lei, scrie ziarul financiar.

HED

hedmasster: Web developer , Web designer , Games reviewer . Pasionat de IT & Gaming , owner www.blasterzone.ro & www.graphicpedia.ro. Dacă aveţi nelămuriri în privinţa unor articole/tutoriale puteţi lăsa un comentariu şi în cel mai scurt timp vă voi răspunde.

Poate te interesează şi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.