Ce se intampla cand folosim combinatia de taste Alt+F4 ?

 Ce se intampla cand folosim combinatia de taste Alt+F4 ?

Aceasta este una din acele glume pe care persoanele și le pot face una celeilalte. Această glumă funcționează pe calculatoarele care rulează sistemul de operare Windows, deoarece în Windows s-a întâmplat că anumite combinații de taste să funcționeze în același mod în toate aplicațiile. Aproape toată lumea știe că Alt+Ctrl+Del întrerupe sistemul de operare, dar majoritatea oamenilor nu știu că Alt+F4 închide fereastra curentă. Deci, dacă ați apăsat Alt+F4 în timp ce jucați un joc, fereastra jocului se închide. Este valabil și pentru oricare altă aplicație activă pe ecran.


Se pare ca exista o serie de alte combinatii de taste care sunt integrate în Windows. De exemplu, Ctrl+Esc va porni meniul Start, Alt+Esc va aduce urmatoarea fereastra în prim-plan si Alt+Tab sau Alt+Tab+Shift va permite sa alegeti dintre ferestrele disponibile si sa o deschideti pe cea pe care o selectati.

Pe tastaturile care au tasta „Windows”(o vom numi WK) jos langa bara de spatiu, probabil stiti ca puteti apasa tasta pentru a deschide meniul Start. Puteti utiliza, de asemenea, tasta in combinatie cu alte taste asa cum utilizati tasta Shift. De exemplu:

 • -WK+E – porneste Windows Explorer
 • -WK+F – porneste dialogul Cautare în Fisiere
 • -WK+Ctrl+F – porneste Cautarea unui Computer in dialogul Network
 • -WK+M – minimizeaza toate ferestrele pentru a goli ecranul
 • -WK+Shift+M – restaureaza toate ferestrele minimizate
 • -WK+R – porneste dialogul Run
 • -WK+F1 – porneste ajutorul in Windows
 • -WK+Pause – porneste System Properties
 • Ultimul truc de taste pe care fiecare utilizator Windows ar trebui sa-l cunoasca este MouseKeys. Daca mergeti la pictograma de Accessibility Options din Control Panel, puteti merge la sectiunea de mouse si porniti MouseKeys. Aceasta caracteristica va permite sa utilizati tastatura numerica pe langa mouse pentru a muta cursorul. Acest lucru este util daca jucati un joc in care folosirea mouse-ului este dezavantajoasa sau in cazul in care mouse-ul actioneaza gresit.

  O alta caracteristica eleganta din Accessibility Options este optiunea de a activa un beeper atunci când apasati tasta Caps Lock – avantajos daca sunteti genul de persoana care il atinge accidental!

  HED

  hedmasster: Web developer , Web designer , Games reviewer . Pasionat de IT & Gaming , owner www.blasterzone.ro & www.graphicpedia.ro. Dacă aveţi nelămuriri în privinţa unor articole/tutoriale puteţi lăsa un comentariu şi în cel mai scurt timp vă voi răspunde.

  Poate te interesează şi

  Leave a Reply

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.