Cel mai subtire Ultrabook din ziua de azi

 Cel mai subtire Ultrabook din ziua de azi

Acer Aspire S3, cel mai subtire Ultrabook din ziua de azi

   Odata cu debutul Acer Aspire S3 Ultrabook astazi la IFA din Berlin, U300 de la Lenovo nu mai este cel mai subtire Ultrabook. S3 detine acum coroana cu doar 13 mm grosime (si cântareste mai putin de 1.5 kg), dar ce fel de performanta incapre intr-un astfel de pachet cu profil svelt?
   Ca si Lenovo U300 si Tohsiba Portege Z830, S3 are si el de asemenea un display ultra-subtire de 13.3 inch cu afisaj HD LED (1366 x 768) si este alimentat de procesorul din a doua generatie Intel „Sandy Bridge” i3/5/7 cu tehnologia Ultra Low Voltage (ULV). Ce este cel mai interesant la S3 este ca utilizatorii pot alege între un Solid State Drive de 240 GB sau Hard Disk Drive de 320/500 GB cu un SSD încorporat in placa de baza pentru bootare rapida. Din pacate, dupa cum au explicat cei de la Acer, SSD-ul nu este vizibil în File Explorer, astfel încât nu va fi capabil sa mutati sistemul de operare pe SSD pentru o performanta mai buna.
   Acer pretinde ca S3 se poate trezi din sleep mode în mai putin de 2 secunde, în cazul în care acesta a fost doar adormit pentru mai putin de 30 de minute, sau o reluare în 6 secunde în cazul unei perioade mai mari de sleep, datorita caracteristicei „Instant On ” si SSD încorporat. Deoarece calculatorul este setat sa intre in modul sleep dupa 30 de minute de inactivitate, bateria de 7 ore fi fortata sa dureze pâna la 50 de zile. Desigur, am avea nevoie de un S3 înainte de sa putem confirma aceasta afirmatie foarte îndrazneata.
   Ca acest dispozitiv sa fie preferat de utilizatori, înca trebuie sa aiba porturi adecvate si conectori pentru a rezista in timp. Undeva in acei 13 mm, S3 are spatiu pentru un card reader 2-in-1, HDMI si 2 porturi USB în conformitate cu fotografiile obtinute de la Engadget. Acesta va fi, de asemenea, echipat cu un Bluetooth 4.0 low-powered+ tehnologia HSR, Wi-Fi si un webcam de 1.3-megapixeli.
   Este dragut sa primim de la Acer un laptop modern cu look high-end, cu o carcasa din aliaj de aluminiu/magneziu, colturi rotunjite si design „aerodinamic”.S3 va fi de lansat in Europa pâna la sfârsitul acestui an pentru un pret cuprins între 799€ si 1199€, dar inca nu s-au anuntat preturile sau programul de lansare pentru America. Speram ca Acer sa ne ofere o optiune mai economica, astfel ca speram ca acest Ultrabook va aduce o eticheta de pret relativa pentru categoria sa.

HED

Sunt pasionat de lumea gaming-ului și IT-ului încă de când eram mic. Pe blogul meu, găsiți știri despre jocuri, informații relevante din domeniul jocurilor video, tutoriale utile și știri din industria IT. Dacă aveți întrebări sau neclarități cu privire la articolele sau tutorialele mele, nu ezitați să lăsați un comentariu și voi răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Poate te interesează şi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.