Cum stie computerul cand sa activeze screensaverul?

 Cum stie computerul cand sa activeze screensaverul?

Calculatorul vostru monitorizeaza in mod constant activitatea dintre diferite componente ale sistemului. Atunci cand se constata ca tastatura si mouse-ul au fost inactive pentru un inteval de timp indicat in setarile screensaver-ului din fereastra Display Properties, sistemul trimite o comanda speciala pentru aplicatia din prim-plan, sau cea folosita in acel moment pentru a vedea daca poate lansa screensaverul. Daca o aplicatie de tip computer-based training (CBT) ruleaza si fereastra este deschisa sau un program non-Windows cum ar fi MS-DOS si care sunt aplicatii din prim-plan, Windows nu va porni screensaverul.

Iata exact ceea ce se întâmpla pentru a porni screensaverul vostru:
Pentru a afla daca poate porni screensaverul sau nu, Windows trimite un mesaj aplicatiei din prim-plan. Aceasta comanda intreaba aplicatia: „Pot porni screensaverul?”;

Un program non-Windows nu va intelege comanda, si prin urmare, nu va raspunde. O aplicatie de tip CBT va întelege, dar va raspunde cu o comanda care spune „Nu, chiar acum rulez programul”. Toate celelalte aplicatii ar trebui sa raspunda pozitiv la comanda;

Apoi Windows se uita la linia SCRNSAVE.EXE=____ din fisierul system.ini pentru a vedea daca un screensaver a fost specificat. În cazul în care fisierul nu contine nimic, se ignora comanda de a executa un screensaver. Dar daca un nume de fisier este listat, acesta încearca sa încarce acest fisier. Atâta timp cât fisierul este listat ca un screensaver, programul executa si creeaza imagini pentru screensaver.

Screensaver va continua sa functioneze pâna cand Windows detecteaza date de intrare de la tastatura sau mouse. Cele mai multe screensavere, se opresc din executie odata cu miscarea mouse-ului sau apasarea oricarei taste. Dar screensaverele poate fi programate sa se opreasca doar atunci când anumite taste sau butoane sunt apasate, sau atunci când mouse-ul este mutat o anumita distanta. Aceasta caracteristica este utila în special în screensaverele interactive.

HED

Sunt pasionat de lumea gaming-ului și IT-ului încă de când eram mic. Pe blogul meu, găsiți știri despre jocuri, informații relevante din domeniul jocurilor video, tutoriale utile și știri din industria IT. Dacă aveți întrebări sau neclarități cu privire la articolele sau tutorialele mele, nu ezitați să lăsați un comentariu și voi răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Poate te interesează şi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.