Windows
Cum stie computerul cand sa activeze screensaverul?

Calculatorul vostru monitorizeaza in mod constant activitatea dintre diferite componente ale sistemului. Atunci cand se constata ca tastatura si mouse-ul au fost inactive pentru un inteval de timp indicat in setarile screensaver-ului din fereastra Display Properties, sistemul trimite o comanda speciala pentru aplicatia din prim-plan, sau cea folosita in acel moment pentru a vedea daca poate lansa screensaverul. Daca o aplicatie de tip computer-based training (CBT) ruleaza si fereastra este deschisa sau un program non-Windows cum ar fi MS-DOS si care sunt aplicatii din prim-plan, Windows nu va porni screensaverul.
Iata exact ceea ce se întâmpla pentru a porni screensaverul vostru:
Pentru a afla daca poate porni screensaverul sau nu, Windows trimite un mesaj aplicatiei din prim-plan. Aceasta comanda intreaba aplicatia: „Pot porni screensaverul?”;
Un program non-Windows nu va intelege comanda, si prin urmare, nu va raspunde. O aplicatie de tip CBT va întelege, dar va raspunde cu o comanda care spune „Nu, chiar acum rulez programul”. Toate celelalte aplicatii ar trebui sa raspunda pozitiv la comanda;
Apoi Windows se uita la linia SCRNSAVE.EXE=____ din fisierul system.ini pentru a vedea daca un screensaver a fost specificat. În cazul în care fisierul nu contine nimic, se ignora comanda de a executa un screensaver. Dar daca un nume de fisier este listat, acesta încearca sa încarce acest fisier. Atâta timp cât fisierul este listat ca un screensaver, programul executa si creeaza imagini pentru screensaver.
Screensaver va continua sa functioneze pâna cand Windows detecteaza date de intrare de la tastatura sau mouse. Cele mai multe screensavere, se opresc din executie odata cu miscarea mouse-ului sau apasarea oricarei taste. Dar screensaverele poate fi programate sa se opreasca doar atunci când anumite taste sau butoane sunt apasate, sau atunci când mouse-ul este mutat o anumita distanta. Aceasta caracteristica este utila în special în screensaverele interactive.
Windows
Eroare Shockwave Flash Crashes in Google Chrome

Astazi va vom arata cum sa „scapati” de eroarea Shockwave Flash Crashes din Google Chrome. Aceasta eroare apare deoarece Chrome include o instalare interna a Flash-ului pe cand celelalte browsere precum Firefox va vor cere sa instalati Flash.
Pentru a rezolva aceasta problema, scrieti sus in bara de cautare: about:plugins, iar dupa ce ati dat enter va va afisa o lista cu toate plug-in-urile instalate de Google Chrome. De asemenea, in dreapta veti vedea butonul + Detalii pe care trebuie sa il accesam, apoi ar trebui sa vedeti ceva asemanator imaginii de mai jos.
Daca Chrome afiseaza doua intrari Flash precum in imaginea de mai sus, atunci trebuie sa dezactivati versiunea interna care este instalata in Google Chrome (vezi chenarul rosu din imaginea de mai sus).
Dupa ce ati dezactivat versiunea interna, restartati aplicatia (Google Chrome) si accesati pagina aceasta pentru a verifica daca Adobe Flash functioneaza corect.
Daca va fi afisat un mesaj de genul ” your installation was successful” totul este ok, iar eroarea Shockwave Flash Crashes nu ar mai trebui sa va faca probleme de acum incolo.
Windows
De ce am doua procese explorer.exe in Task Manager?

Task Manager din sistemul de operare Microsoft Windows afiseaza ceea ce computerul vostru executa in prezent, programe si procese. Cei mai multi oameni acceseaza Task Manager doar pentru a inchide fortat un program care nu raspunde, dar a-ti putea vedea, de asemenea, aceasta caracteristica doar din curiozitate. Daca observati doua instante de „explorer.exe” in Task Manager, nu trebuie sa va faceti griji, inseamna doar ca aveti doua foldere Windows – ferestrele care afiseaza continutul folderului – active pe calculator, si computerul este setat sa lanseze fiecare dosar ca un proces separat.
Task Manager afiseaza fiecare serviciu, proces si program executat pe computer. O modalitate de a inchide un program care nu raspunde este sa faceti clic pe el in Task Manager si apoi faceti clic pe „End Now” pentru a forta inchiderea aplicatiei. Puteti folosi, de asemenea, Task Manager pentru a monitoriza performantele computerului facand clic pe filele „Performance” si „Networking”.
Explorer.exe este procesul care controleaza caracteristica Windows Explorer, care va permite sa rasfoiti continutul computerului. O instanta a explorer.exe ruleaza constant pe computer, deoarece acesta controleaza desktop-ul calculatorului dumneavoastra. Daca deschideti un folder sau subfolder de pe computer, veti vedea o a doua instanta a explorer.exe, dar numai in cazul in care computerul este setat sa lanseze folderul Windows ca un proces separat.
Aveti posibilitatea sa modificati setarile implicite ale folderelor pentru calculatorul vstru, astfel incat va aparea doar o singura instanta a explorer.exe, chiar daca deschideti mai multe foldere de Windows simultan. Faceti clic pe butonul „Start” din bara de activitati desktop. Scrieti „folder options” in campul de cautare din partea de jos a meniului Start. Faceti clic pe pictograma „Folder Options” din panoul cu rezultatele de cautare. Faceti clic pe tab-ul „View” din caseta Folder Options. Faceti clic si deselectati caseta de langa „Launch Folder Windows in a Separate Process”. Click „Apply” urmat de „OK”.
Executarea in instante separate a procesului explorer.exe nu dauneaza computerului si nu consuma mai multa memorie. De fapt, lansarea dosarelor ca procese separate, este adesea utila. Daca o fereastra se blocheaza sau nu se inchide, puteti inchide doar aceasta fereastra din Task Manager si sa pastrati neafectate ferestrele deschise.
Windows
Preveniti repornirea sistemului dupa un esec

Daca Windows 7 cedeaza si afiseaza un ecran albastru (posibil din cauza unei erori cauzate de un driver), aceasta include unele informatii de depanare. Mai multe detalii sunt scrise intr-o imagine de memorie a kernel-ului si memorate pe unitatea hard disk, si apoi sistemul reporneste.
In timp ce, cea mai mare parte a serverelor au nevoie de o repornire la defectarea sistemului astfel incat sa poata reporni mai rapid si sa solutioneze cererile, utilizatorii de desktop nu au nevoie de aceasta functionalitate. Prin citirea datelor de pe ecranul de depanare si utilizarea motoarelor de cautare sau postarea de forumuri, repornirea sistemului poate fi solutionata in cele mai multe cazuri.
-
Jocuri noi pc10 ani ago
Coduri GTA 5 PC: Maşini, Caracter, Mediu
-
Jocuri noi pc10 ani ago
Ghid: Cum să faci mai mulţi bani în GTA 5
-
Jocuri noi pc12 ani ago
15 sfaturi si trucuri pentru GTA 5
-
Jocuri noi pc1 an ago
Lista completă a misiunilor din GTA 5
-
Cerinte de sistem pc2 luni ago
Cerinţe de sistem Split Fiction
-
Personaje din jocuri10 ani ago
Trevor Philips (Grand Theft Auto 5)
-
Jocuri noi pc7 luni ago
Misiunile principale din GTA Vice City
-
Filme si Seriale4 luni ago
Tot ce trebuie să știi despre Sezonul 1 din Squid Game