Diferenta dintre FSB si DMI

 Diferenta dintre FSB si DMI

FSB (Front Side Bus)
FSB este o tehnologie BUS, care este utilizata în tehnologia procesoarelor Core 2 Quad/Duo si mai vechi. FSB permite procesorului sa comunice cu alte componente ale calculatorului, inclusiv memorie, PCIe, video precum si dispozitive IO cum ar fi USB, hard disk, network etc. Tot ceea ce intra în si din procesor trece prin FSB. Priviti diagrama de mai jos pentru a vedea procesor tipic Core 2 Duo si canale de comunicare FSB.

DMI (Direct Media Inteface)
Tehnologia DMI bus este folosita de procesoare Intel Core i3, i5 si i7. Diferenta de baza în arhitectura este, ca procesorul comunica pe un alt canal cu memoria RAM, pe un alt canal cu PCIe si un al treilea canal DMI pentru a comunica cu toate celelalte componente ale calculatorului. Acest lucru creste în mod semnificativ performanta. Priviti diagrama de mai jos pentru a observa arhitectura tipica Core i7.

HED

hedmasster: Web developer , Web designer , Games reviewer . Pasionat de IT & Gaming , owner www.blasterzone.ro & www.graphicpedia.ro. Dacă aveţi nelămuriri în privinţa unor articole/tutoriale puteţi lăsa un comentariu şi în cel mai scurt timp vă voi răspunde.

Poate te interesează şi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.