Intel lucreaza la microserverele ARM

 Intel lucreaza la microserverele ARM

Intel nu face chip-uri slabe si isi face numele sa se axeze pe performanta. Dar doar in cazul acestor microservere bazate pe ARM, Intel vrea ca noi sa stim ca au planuri marete. Intr-o informare de marti, directorii executivi ai celor de la Intel au anuntat planul lor pentru microservere,unitati mici cu putere mica,care sunt utilizate in medii de scara larga cum ar fi utilizatorii Facebook.Planul: Lansarea noilor Xenons care sunt construite pentru microprocesoare.

Proprietarii ARM au fost foarte clari cand au spus ca vor sa ocupe piata serverelor. Oricum Intel a lucrat cu Seamicro,Dell,Supermicro si altii pentru a arata ca procesoarele lor pot fi folosite ca procesoare pentru serverele low-power. Acum planul Xenon include si microservere,care sunt asteptate sa ocupe 10% din piata serverelor in urmatorii 4-5 ani.


De asemenea,Intel a lansat un laborator de microservere si l-a adus pe Gio Coglitore,director al Facebook Labs,sa vorbeasca despre microservere. Potrvit Coglitore,Facebook a experimentat microserverele si va face imbunatatiri cel tarziu in 2011 sau 2012. Acum Intel ar putea argumenta ca procesoarele de mare putere sunt o alegere buna in cele mai multe cazuri.Dar daca piata va vrea ceva mai slab,Intel va face si asta.

HED

Sunt pasionat de lumea gaming-ului și IT-ului încă de când eram mic. Pe blogul meu, găsiți știri despre jocuri, informații relevante din domeniul jocurilor video, tutoriale utile și știri din industria IT. Dacă aveți întrebări sau neclarități cu privire la articolele sau tutorialele mele, nu ezitați să lăsați un comentariu și voi răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Poate te interesează şi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.