Preturile cipurilor de memorie au crescut dupa cutremurul din Japonia

 Preturile cipurilor de memorie au crescut dupa cutremurul din Japonia

Preturile pentru DRAM si memoria flash NAND au crescut Luni,in urma cutremurului si tsunamiului din Japonia,iar pietele arata ingrijorare fata de inchiderea fabricilor,penele de curent si lipsa lanturilor de aprovizionare. Preturile pentru DRAM au crescut cu pana la 7.56% si cu 20.48% pentru memoriile flash NAND,in functie de DRAMeXchange.

Japonia reprezinta 35.7% din productia de memorii flash NAND si 13.6% din productia de DRAM,potrivit companiei care conduce DRAMeXchange,TrendForce.
Conform unui sondaj lanturile de aprovizionare de la TrendForce,facilitatile de fabricare a cipurilor au fost grav afectate de cutremurul de magnitudinea de 8.9 si tsunamiurile ulterioare.Japonia se confrunta cu obstacole majore in renasterea economica,a declarat compania.

De exemplu,Shin-Etsu Semiconductor si SUMCO au oprit productia din cauza penelor de curent si deteriorarea echipamentului. Shin-Etsu Semiconductor este o importanta distribuitoare de siliciu pentru fabricile de memorii Elpida si Toshiba.

Fabricile celor de la Samsung si Hynix au oprit furnizarea de ubformatii despre pret.Samsung este cel mai mare furnizor de memorii flash NAND.Pretul NAND si DRAM au inceput sa creasca si in China,a declarat TrendForce. Toshiba si SanDisk,doua mari fabrici,Fab 3 si Fab 4 sunt la 800 mile departare de epicentrul cutremurului,iar productia este „delicata”.Bazat pe declaratia oficiala a celor de la SanDisk,productia a fost oprita temporar si nici un angajat nu a fost ranit in cutremur,a declarat TrendForce.

HED

Sunt pasionat de lumea gaming-ului și IT-ului încă de când eram mic. Pe blogul meu, găsiți știri despre jocuri, informații relevante din domeniul jocurilor video, tutoriale utile și știri din industria IT. Dacă aveți întrebări sau neclarități cu privire la articolele sau tutorialele mele, nu ezitați să lăsați un comentariu și voi răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Poate te interesează şi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.