Jocurile Crazy Taxi

 Jocurile Crazy Taxi

Seria Crazy Taxi a fost dezvoltată de către Hitmaker şi publicată de către Sega, prima editie a acestei serii apare în 1999 şi a avut parte de un succes fulminant. Acest succes ia fortat pe cei de la Sega sa produca jocul un an mai tarziu si pentru consolele Dreamcast(console de acum 15 ani, stramosii Xbox sau PlayStation), impingand pe podiumul vanzarilor din America, vanzand peste 1 milion de exemplare. Mai tarziu jocul a fost produs si pentru consolele PlayStation 2, Nintendo, Xbox, PSP si PC.

In cadrul acestor jocuri cu taxi, fiecare jucator trebuie sa faca curse de taxi contra cronometru, pentru care castiga diferite sume de bani, ce pot fi imbunatatie de sariturile nebunesti pe care le fac in rampe.
Development

CrazyTaxi1

Istoria primelor jocuri Crazy Taxi poate fi inceputa povestind despre aparatele arcade cabinet unde fiecare platea o anumita suma pentru a te juca 3 minute. Era o mare nebunie peste tot pe unde exista. Pentru a satisface si mai mult clientii, producatorul francizei Kenji Kanno a decis sa rasplateasca toti jucatorii care se juca bine cu minute in plus de joc. El isi dorea o evolutie a jocului, o evolutie in care jucatorii sa poata cunoaste viata de zi cu zi a unui taximetrist. In urmatoare versiune care a aparut si pentru Dreamcast, harta a fost extinsa considerabil. Conform aceluiasi Kenji, gameplayul jocului nu a evoluat in seriile ulterioare, deoarece era un joc creat fix pentru a iti oferi o doza de amuzament relativ scurta, in care nu prea ai timp sa te concentrezi ce si cum faci, mai mult sa actionezi instinctiv, astfel abordarea a fost aceea de a lucra mai multi la harti.

Gameplay

Toate jocurile Crazy Taxi sunt de tipul ataca scorul cel mai mare, in timpul dat. Jucatorii se plimba de buna voie prin oras, fiind in cautare continua de trecatori care intentioneaza sa ia un taxi pana la destinatie. Exista o categorie speciala de pasageri care cauta curse extreme, curse nebune cu taxiul iar acestia sunt marcati diferit. De asemenea, culorile diferentiaza cursele in functie de lungimea acestora. In momentul in care pasagerul urca in taxi doua fenomene se declanseaza. Pe de o parte apare un nou cronometru care indica graba clientului, iar pe de alta parte apare o sageata verde care va actiona asemenea unui GPS pentru a va indica locatia unde trebuie sa va deplasati. Conduceti cu Caddy Lack, astfel folosirea suspensiilor speciale pentru sarituri va aduce deliciu clientilor, de asemenea drifturile si depasirile riscante fac parte din acelasi intreg. Toate acestea au evoluat o data cu seriile jocului ultimul joc fiind disponibil gratuit pentru Android si IoS.

Crazy_taxi_3

Lista cu seria de jocuri Crazy Taxi

 • Crazy Taxi (arcade) – a aparut doar in format arcade
 • Crazy Taxi (console) – a aparut si pentru consolele Dreamcast, Sega folosind jocul pentru a arata puterea procesorului din consola
 • Crazy Taxi 2 – introduce noi taxiuri, dar si harti noi
 • Crazy Taxi 3: High Roller – lansat in 202 pentru Xbox si in 2004 pentru PC
 • Crazy Taxi: Catch a Ride – are hartile oraselor San Francisco si LA
 • Crazy Taxi: Fare Wars – lansat pentru PSP in 2007
 • Crazy Taxi: Rush – anuntat in martie 2014, gratuit de jucat pentru IOS si Android, cu un gameplay asemanator Temple Run
 • HED

  hedmasster: Web developer , Web designer , Games reviewer . Pasionat de IT & Gaming , owner www.blasterzone.ro & www.graphicpedia.ro. Dacă aveţi nelămuriri în privinţa unor articole/tutoriale puteţi lăsa un comentariu şi în cel mai scurt timp vă voi răspunde.

  Poate te interesează şi

  Leave a Reply

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.