Metode populare de infectare spyware

 Metode populare de infectare spyware

Spyware sunt fisiere malware concepute pentru a monitoriza in secret, aduna si raporta informatiile unui utilizator din computerul personal unei baze de date. Descarcat si instalat fara consimtamantul utilizatorului, spyware colecteaza informatii despre activitatile de navigare pe internet. Cu toate acestea, inregistrarile spyware de tip keylogger si raporteaza orice folosire a unei taste.


Download-urile drive-by se intampla atunci cand un site web solicita un utilizator sa descarce un program nedorit sau sa faceti clic pe un pop-up sau un link care va rezulta la instalarea spyware-ului.

De exemplu, un site instruieste o persoana sa descarce un program de vizualizare corecta a site-ului. Cu toate acestea, in timpul procesului, un alt program nedorit cere permisiunea de instalare. Unele site-uri malware profita de lacunele de securitate de pe Internet, care permit browser-ului sa descarce programe fara permisiunea utilizatorului. In unele cazuri, malware-ul incorporat intr-o pagina web utilizeaza tehnologia Microsoft ActiveX pentru a instala programul, astfel incat malware-ul poate rula ori de cate ori se deschide browser-ul.

spyware


Includerea de spyware in descarcari de pe retele de tip peer-2-peer (P2P), cum ar fi BitTorrent, LimeWire si Kazaa. La unele site-uri, fisiere infectate cum ar fi muzica piratata, filme sau emisiuni de televiziune sunt piggybacks spyware. Fisierele spyware se instaleaza in timpul procesului de instalare p2p. Aplicatii, cum ar fi Onflow, VX2and Webhancer folosesc aceasta metoda pentru a se instala pe un calculator si apoi urmaresc activitatea utilizatorului pe Internet. Cititi toate acordurile de licentiere si pop-up cu atentie, uneori, ele contin referinte vagi despre programele de tip add-on.

Uneori, utilizatorii descarca programe de tip spyware, atunci cand descarca un software gratuit. Atunci cand un utilizator descarca programul dorit, un al doilea program ascuns este descarcat, de asemenea.

Odata instalat, el monitorizeaza si raporteaza activitatile utilizatorului. Daca este dezinstalat, o parte a programului ramane in urma si se reinstaleaza atunci cand utilizatorul stabileste o conexiune la Internet. Infractorii aleg software-ele utilizate foarte des de catre utilizatori, cum ar fi programele antivirus, jocuri sau software-uri de productivitate. Nu toate software-ele free contin spyware, insa utilizatorii trebuie sa fie foarte prudenti.
antispyware
E-mail-urile spam poarta frecvent spyware. Atunci cand un utilizator deschide, vizualizaeaza sau descarca atasamente din spam, poate descarca programe de tip spyware pe calculatorul lui. Odata ce este instalat, el efectueaza sarcina programata. Cu toate acestea, spam-ul nu este singurul vinovat. Prieteni, rude sau asociati de afaceri pot fi infectati cu spyware, pe care il pot incarca foarte usor pe e-mail. Fisierele si discurile infectate distribuie spyware-ul atunci cand sunt copiate pe calculatorul unei persoane.

HED

Sunt pasionat de lumea gaming-ului și IT-ului încă de când eram mic. Pe blogul meu, găsiți știri despre jocuri, informații relevante din domeniul jocurilor video, tutoriale utile și știri din industria IT. Dacă aveți întrebări sau neclarități cu privire la articolele sau tutorialele mele, nu ezitați să lăsați un comentariu și voi răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Poate te interesează şi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.