Metode de backup pentru protejarea datelor

 Metode de backup pentru protejarea datelor

La un moment dat este posibil ca multi dintre noi sa fim martori sau chiar sa traim acel moment. Acel moment cand introduci un stick USB, un card SD sau chiar HDD-ul intern sau extern, iar ecranul afiseaza mesajul: „The disk in drive G:\ is not recognized – do you want to format it?„. Camera se invarte incontrolabil, mintea tinde sa o ia razna, iar nervii vor sa evadeze neconditionat. Tocmai ti-ai pierdut proiectul muncit in cateva zile, lucrarea care o datorai colegului, colectia muzicala nepretuita sau chiar pozele din vacanta vietii tale. Ce e de facut? Sau mai bine ce era de facut.

In acest moment exista un impuls printre consumatori, din ce in ce mai multi alegand sa isi stocheze datele pe cloud. Dar, majoritatea inca mai foloseste PC-ul, laptopul, notebook-ul pentru a stoca datele, nestiind la ce riscuri se expun. Exista o multime de intamplari in care oamenii isi pierd datele, acest lucru datorandu-se faptului ca au neglijat un simplu backup. Bineinteles, aceste probleme nu le poate nimeni niciodata prezice, deci, in cazul unui asemenea accident posesorul datelor este principalul vinovat pentru pierderea lor. Acum ca spatiul de depozitare a ajuns la cifre impresionante si in acelasi timp se ieftineste, nu exista nicio scuza pentru care sa nu achizitionati cel putin un HDD extern sau un SDD, pe care sa-l folositi pentru a va proteja datele pretioase.

Pentru protectia acestora, va oferim cateva sfaturi, care s-ar putea sa para banale, dar care ar putea sa va fie de foarte mare ajutor si care, in acel moment pomenit mai sus, v-ar scuti de nervi si drumuri pe la service-uri de recuperare a datelor.

backup_cloud

Nu asteptati pana nu este prea tarziu – achizitioneaza o unitate externa

Un backup inseamna a avea cel putin doua copii ale datelor pe care le considerati valoroase, iar unitatile externe sunt exempul perfect pentru a concepe copia de rezerva a fisierelor. Acestea nu vor costa foarte mult, sunt rapide si ofera o capacitate de stocare mai mare decat pot oferi stick-urile USB, CD-urile sau DVD-urile.


Utilizati software-ul de backup in modul automat. Setati si puteti uita!

Cel mai bine este sa nu va bazati pe backup-ul manual. Uneori veti uita, uneori este posibil sa nu aveti timp suficient sau la fel de usor este omiterea unui lucru important atunci cand realizati un backup manual. Asa ca, cel mai bine este sa utilizati software-ul de backup in modul automat. De obicei, un sofware destul de simplu creeaza fiabil si automat o copie de rezervă a datelor, tine jurnale si va anunta daca apar probleme.

Pastrati copii in locuri diferite: o copie a altei copii a altei copii…

Asigurati-va ca aveti cel putin doua copii ale fisierelor mai importante. Mai multe backup-uri pe dispozitive diferite si in locuri diferite, reduce riscul de pierdere completa a datelor.
Amintiti-va ca mutarea fisierelor importante (de exemplu mentinerea unei copii a datelor) de pe calculator pe un hard-disk nu se numeste backup, ci depozitare, astfel incat fisierele sunt inca expuse riscului de a fi pierdute.

Faceti rost de un cloud personal

Fiti siguri ca datele voastre sunt in siguranta acasa si in acelasi timp accesibile de oriunde cu ajutorul propriul sistem de stocare cloud. Cu un asemenea serviciu si o conextiune la retea puteti proteja continutul PC-ului, laptopului, smartphone-ului sau al tabletei.

Testati planul de backup!

Software-ul de backup va inregistra orice problema pe care o va intalni in timp ce va salva fisierele. Asigurati-va ca nu omiteti nimic…poate fi o fotografie speciala sau sau un fisier video pe care nu il veti mai putea vizualiza niciodata.

Andrei

https://www.blasterzone.ro

Hardware Reviewer; Pasionat de Hardware si Software. Daca aveti nevoie de ajutor, sau alte nelamuriri in privinta unor probleme IT nu ezitati sa lasati un comentariu, va voi raspunde in limita timpului disponibil.

Poate te interesează şi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.