Profilul de Facebook strica imaginea personala

 Profilul de Facebook strica imaginea personala

În zilele noastre profilul de pe reţelele sociale poate fi foarte important pentru imaginea personală. Astfel, un studiu britanic a descoperit faptul că pozele semi-nud sau în costum de baie provoacă o reacţie negativă şi depărtează potenţialii prieten virtuali, scrie „The Daily Mail”.

Printre alte elemente care nu ar trebui să se regăsească în pozele de pe profilul cuiva ar fi cele în care bărbaţii îşi arată muşchii sau stau în apropierea unor maşini, indiferent dacă sunt ale lor sau nu. Conform firmei de analiză care a realizat studiul, Reputation 24/7, profilul de pe reţelele de socializare poate spune la fel de multe despre cineva ca şi o întâlnire faţă în faţă. Uneori profilul poate arăta chiar o faţă ascunsă din realitate.

„Imaginile care ar putea avea conotaţii negative includ pozele în care utilizatorul ţine în mână o băutură alcoolică, fotografii în care se sărută pasional cu perechea. În schimb, o poză care stârneşte reacţii pozitive ar fi cea de la o nuntă”, au afirmat cercetătorii.

Studiul a mai descoperit că pozele în care apar copii, dar şi zâmbetul mai pot provoca o reacţie pozitivă. De asemenea, cercetătorii au încercat să examineze modul cum se formează opiniile, atât pe internet, cât şi în realitate. Astfel, 60% din respondenţi au declarat că se simt vinovaţi că judecă un om după profilul de Facebook, iar 40% au declarat că îşi formează o părere mult mai rapid în mediul online, decât faţă în faţă.

HED

hedmasster: Web developer , Web designer , Games reviewer . Pasionat de IT & Gaming , owner www.blasterzone.ro & www.graphicpedia.ro. Dacă aveţi nelămuriri în privinţa unor articole/tutoriale puteţi lăsa un comentariu şi în cel mai scurt timp vă voi răspunde.

Poate te interesează şi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.