Seagate a cumpărat Samsung HDD

 Seagate a cumpărat Samsung HDD

Compania Seagate a cumpărat divizia de hard discuri a Samsung, pentru suma de 1,37 miliarde dolari. Astfel, piaţa HDD se rezumă la doar doi competitori: Seagate şi Western Digital, care deţin 90 de procente din piaţa mondială. Desigur, există şi Toshiba, dar ponderea acestei companii este nesemnificativă.

Acordul prevede ca Samsung să cedeze divizia de hard discuri către Seagate pentru suma de 1,37 miliarde dolari, dar există şi prevederi cu privire la schimbul de acţiuni şi tehnologii. Astfel, Samsung va deţine 10 procente din acţiunile Seagate, iar cele două companii vor face schimb de tehnologii. Samsung va furniza memorii NAND pentru SSD-urile Seagate, iar Seagate va furniza hard discurile pentru PC-urile produse de Samsung. Cele două companii vor colabora pentru producerea echipamentelor de stocare pentru mediul enterprise.

Acordul dintre cele două companii este oarecum asemănător cu cel dintre Western Digital şi Hitachi. Practic, un producător american care are bani, caută sprijin tehnologic la un partener asiatic. Mişcarea companiei Seagate are sens, având în vedere faptul că Western Digital devenise prea puternică. Însă acum, puterea pe piaţa HDD se concentrează în două mâini, iar întrebarea care se pune este: va fi acesta un lucru periculos pentru cumpărători? Rămâne de văzut ce se va întâmpla mai departe.

chip.ro

HED

hedmasster: Web developer , Web designer , Games reviewer . Pasionat de IT & Gaming , owner www.blasterzone.ro & www.graphicpedia.ro. Dacă aveţi nelămuriri în privinţa unor articole/tutoriale puteţi lăsa un comentariu şi în cel mai scurt timp vă voi răspunde.

Poate te interesează şi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.