Vanzatorii de harware se pregatesc pentru ziua in care nimeni nu va mai construi un centru de date

 Vanzatorii de harware se pregatesc pentru ziua in care nimeni nu va mai construi un centru de date

IBM lanseaza SmartCloud si joaca pe piata cloud computing(ansamblu distribuit de servicii de calcul, aplicatii, acces la informatii si stocare de date, fara ca utilizatorul sa aiba nevoie sa cunoasca amplasarea si configuratia fizica a sistemelor care furnizeaza aceste servicii). Dell investeste 1 miliard $ pentru a construi o retea de date care ofera infrastructura ca un serviciu.Hewlett-Packard are proiectul sau pentru a oferii servicii de cloud.
De ce toti acesti giganti hardware au inceput sa sune ca Serviciile Amazon Web? Toti se confrunta cu puternica realitate incepand de acum: Nimeni nu vrea sa construiasca propriile centre de date. Centrele de date au rolul de a fi externalizate catre alte companii sau sunt luate de cloud-uri.
Dar stati! Ce ziceti de acele companii care construiesc propriile cloud-uri? Ei bine,clientii ar putea crede ca cloud-urile private inseamana mai multe achizitii de servere deci, mai multe dureri de cap si mai multa ineficienta.
De fapt,daca discutati cu arhitectii centrelor de date in domeniu va vor spune ca nimeni nu vrea sa releze propria infrastructura. In viitorul nu prea indepartat vom lucra in centrele de date fie gigantele companii de servicii-IBM si intergratorii cum ar fi Accenture-care sunt folosite pentru a negocia cu vanzatorii hardware pozitionati in noua ordine mondiala.Astazi vanzatorii hardware ne vand servere.Maine ne vor vinde adevarate „ferme” care vor avea o putere de calcul impresionanta pentru a fi vandute sau inchiriate. Si totodata si cloud-urile private vor fi externalizate la un moment dat.
Arhitectura centrului de date al Facebook-ului este notabila,dar se aplica numai la asa-numitele companii web. Aceste intreprinderi sunt obosite sa fie alezate de infrastructura si doresc noua ordine mondiala.

In aceasta lume:
-Nu exsista un ciclu de upgrade al serverelor
-Veti prmi puterea de calcul din cloud
-Oamenii cu propria infrastructura vor fi influentati de restul din C-suite

hp031711b

Deci ce vor face companiile de hardware? Vor alerga in cloud cat se poate de repede pentru a acoperi pariurile.
Pentru a fi siguri, distribuitorii de hardware se confrunta cu aceleasi turbulente ca si industria de software. Nu este nici un secret ca fiecare furnizor de la Microsoft la SAP are software-ul ca un serviciu,ca o piesa fundamentala pentru viitor.
Daca ar fi un risc sa facem o presupunere, distribuitorii de hardware care sunt cel mai bine pozitionati pentru a face tranzitia cloud-ului vor avea o puternica unitate de servicii. IBM va fi un jucator public in cloud, dar realitatea este ca majoritatea intreprinderilor vor vedea Big Blue ca un partener de incredere care ar putea prinde centrul de date pe care ceilalti l-au doar aruncat peste zid. Cand vine vorba de centre de date,iar expresia dominanta este „aici voi executati aceast lucru.”
Hewlett-Packard are o viziune similara,dar pentru panurile unui cloud trebuie timp si detalii.Cu toate acestea,HP are o gama larga de servicii care vor rula centrul de date pentru voi.
Dell a mizat pe o pozitie interesanta prin a deveni antifurnizori.Cei de la Dell nu cauta sa vanda clientilor un pachet complet.Provocarea Dell se invarte in jurul serviciilor si ablitatilor pentru a oferi infrastructura ca un serviciu.Mai simplu,Dell si-a construit propriile centre de cloud.
Batrana „rata” in aceasta ecuatie hardware este Oracle,care,ca majoritatea dintre voi o stiti ca o companie de software.Astazi,Oracle are scopul de a vinde supersisteme personalizate numite Exadata si Exalogic.Daca viitorul este deschis hardware-ului de utilizatorii Facebook-ului si produsele hardware care mai este rolul lui Oracle? In plus,Oracle nu a vorbit despre oferirea infrastructurii ca serviciu.
Adaugati si ca sunt o multime de turbulente in fata pe terenul hardware.Urmatorii cativa ani vor dezvalui ce jucatori vor trece cel mai bine peste greutatile intampinate.

HED

hedmasster: Web developer , Web designer , Games reviewer . Pasionat de IT & Gaming , owner www.blasterzone.ro & www.graphicpedia.ro. Dacă aveţi nelămuriri în privinţa unor articole/tutoriale puteţi lăsa un comentariu şi în cel mai scurt timp vă voi răspunde.

Poate te interesează şi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.