Vor fi lansate placile de baza Thunderbolt

 Vor fi lansate placile de baza Thunderbolt

   La 15 luni dupa prima tehnologie aparuta intr-o forma comerciala, ASUS si MSI au anuntat in cele din urma primele placi de baza pentru PC, care vor avea integrate porturi Thunderbolt.
Thunderbolt are o cantitate enorma de potential pentru PC-urile de gaming. Cu aceste doua placi, am putea fi, in cele din urma, in epoca PC-urilor modulare – care nu trebuie sa fie deschise pentru a face upgrade-uri. Thunderbolt, care a fost dezvoltat de Intel sub numele de cod LightPeak, a debutat in MacBook Pro in februarie anul trecut, dar tehnologia nu a fost deosebit de rapida. Apple a schimbat rapid gama pentru a sprijini Thunderbolt, care este util in medii profesionale, deoarece permite ca doua ecrane sa poata rula intr-unul.
   Tehnologia in sine actioneaza ca o prelungire a busului PCI Express de pe placa de baza, si a fost initial conceput pentru a utiliza fibra optica. Modelele actuale Thunderbolt sunt toate din cupru si capabile de 20Gbps bidirectional. Ele combina, de asemenea, un feed DisplayPort pentru iesirea video, folosind adaptorul Apple, mini DisplayPort.
   Placile in cauza sunt ASUS P8Z77V Premium si MSI Z77A-GD80. Thunderbolt suporta nativ chipset-urile Intel Z77.
   Este demn de subliniat ca in cazul ASUS, nu trebuie sa confundati Thunderbolt cu ThunderBolt, al doilea fiind numele unei placi audio intrgrate in unele placi de baza high end recente.
Iata ceea ce este foarte interesant, totusi. Desi acestea sunt primele placi de baza pentru PC-uri cu Thunderbolt integrate, acestea nu sunt primele PC-uri non-Apple. La sfarsitul anului trecut, Sony a lansat VAIO Z supersubtire care a folosit tehnologia Thunderbolt intr-un port USB pentru a atasa un doc extern care gazduia un GPU. Cu cat sunt mai multe sisteme compatibile Thunderbolt, mai multe sanse exista ca grafica externa sa devina mai comoda, ceea ce industria a încercat de ani de zile, dar nu a reusit, deci putem spune ca Thunderbolt este viitorul gaming-ului.MSI_Z77A-GD80

HED

hedmasster: Web developer , Web designer , Games reviewer . Pasionat de IT & Gaming , owner www.blasterzone.ro & www.graphicpedia.ro. Dacă aveţi nelămuriri în privinţa unor articole/tutoriale puteţi lăsa un comentariu şi în cel mai scurt timp vă voi răspunde.

Poate te interesează şi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.