Construirea unui storage de 135TB cu 7.384$

 Construirea unui storage de 135TB cu 7.384$

Este posibil sa constuiesti o stocare protejata cu mai putin de 55$ per TB? Da,este posibil.Acum va vom arata cum.

Storage Pod II
In urma cu 2 ani în construiarea unui storage RAID 6 pentru 100$/TB a fost primul pod de depozitare. Aceasta versiune include dezvoltatorul si furnizorul nelimitat de rezerve Backblaze a învatat sa ruleze peste 16 petabytes de stocare pe peste 9.000 de unitati.
Noul pod taie din cost per TB în jumatate în timp ce creste performantele in principal datorita munci grele si sub-apreciata a producatorilor de drive-uri. Noul pod foloseste unitati Hitachi de 3TB pentru a impulsiona densitate si a reduce costurile.

Construiti?
Backblaze nu vinde pod-ul, asa ca va trebui sa va construiti propriul pod. Mesajul de pe blog-ul lor include o analiza detaliata a listei de piese. Veti avea nevoie de expertiza, precum si software-ul: folosesc Debian 5, sistemul de fisiere de tip ext4 si un manager logic de volum peste stocarea RAID 6,dar sub sistemul de fisiere.
Acesta este un design de produs care este inca in teste:

Lectii invatate:
Backblaze este detinut de angajati si profitabila-nu în ultimul rând cand au cheltuit bani pe depozitare protejata. Ca majoritatea furnizorilor de cloud, care si-au construit infrastructura pe produse hardware,cladind rezistenta în software.
Ruland un astfel de numar mare de unitati,am învatat câteva lucruri:
-Dificultatea inlocuirii unitatilor din mijlocul cutiei
-Rata de 5% esec anual.Asta e la unitatile, tinere si batrâne,din peste 9.000 de unitati. Si în 4 ani, acestia nu au vazut nicio unitate care sa „moara de batrânete”.
-Drive-urile Hitachi HDS5C3030ALA630 au un sub 1% rata de esec. Cele mai recente si mai bune de la Hitachi au lucrat pentru Backblaze.
-Toate componentele vin cu o garantie de 3 ani.Aceasta înseamna ca in afara fortei de munca, întretinerea dumneavoastra este gratuita timp de 3 ani.
-Caldura nu se coreleaza cu esecul unei unitati. Unele unitati alerga mai tare decat altele, dar Backblaze nu a vazut nicio rata de esec crescuta din cauza asta. Aceasta constatare este de acord cu cercetarea anterioara.

Costuri:
Acestia ofera o figura interesanta care ne arata cat de profitabila este depozitarea Amazon S3:
Backblaze ofera depozitare oamenilor lumii,un cadou de open in proiectarea pod-ului de depozitare. Cele mai multe fisiere de afaceri sunt deschise doar de câteva ori, asa ca de ce le-a pus pe cele mai costisitoare depozite pe care le poti cumpara?

Cred ca Backblaze ar putea avea o afacere din vânzarea acestora on-line pentru 25.000 $ – înca un furt – dar ele sunt axate pe oferirea de backup nelimitat pentru mai putin de 4$/mb.Si le multumesc pentru asta.
ZdNet.com

HED

hedmasster: Web developer , Web designer , Games reviewer . Pasionat de IT & Gaming , owner www.blasterzone.ro & www.graphicpedia.ro. Dacă aveţi nelămuriri în privinţa unor articole/tutoriale puteţi lăsa un comentariu şi în cel mai scurt timp vă voi răspunde.

Poate te interesează şi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.