De ce sa ne construim propriul PC?

 De ce sa ne construim propriul PC?

Cand vine timpul sa ne cumparam un computer nou, multi oameni aleg sa cumpere un PC de la un comerciant. Cumpararea unui calculator de la un anumit magazin, pe o parte este rapida si usoara, si totodata va puteti baza pe producator pentru suport tehnic. Cu toate acestea, daca sunteti dispus sa cercetati un pic mai mult, construirea unui PC din componente poate fi o modalitate de a obtine un sistem care va ofera avantaje semnificative fata de achizitia unui computer de un comerciant.

Pentru cei care nu au vazut niciodata interiorul computerului lor, construirea unui PC ar putea suna ca o sarcina descurajanta. Din fericire, PC-urile moderne folosesc componente modulare, care sunt usor de instalat si de configurat. In plus, dezvoltarea placilor de baza “all-in-one” a redus nevoia de a achizitiona si instala separat placi de sunet, de retea, video: toate aceste componente necesare pot fi integrate in placa de baza.

Construirea PC-ului propriu va ofera cel mai inalt nivel de control asupra design-ului. Comerciantii de PC-uri ofera, de obicei, putine optiuni de personalizare, dar numai prin ansamblarea unui PC puteti fi sigur ce fel de componente doriti pentru computer. Daca sunteti un gamer, puteti alege cele mai bun piese hardware audio si video pentru sistemul vostru, pentru a putea face fata cerintelor jocurilor high-end. Daca doriti PC-ul doar pentru a putea naviga pe Web sau alte lucruri simple, puteti economisi bani prin alegerea peiselor hardware mai putin puternice.

PC-urile construite din componente sunt mult mai usor de upgradat, decat cele cumparate de la comercianti. Producatorii folosesc adesea componente proprii sau chiar non-standard, bazate pe proiectele lor specifice, ceea ce face dificil sa schimbati unele componente atunci cand vine momentul pentru a face un upgrade. Uneori, utilizatorii aleg altceva, decat sa recicleze vechiul sistem si sa cumpere un sistem complet nou. Natura modulara a unui sistem facut la comanda va permite sa schimbati componentele cu usurinta. Inlocuirea catorva componente depasite poate oferi sistemului impulsul de care are nevoie, fara a cheltui foarte multi bani.

Un alt avantaj pe care il au computerele cumparate pe componente ar fi garantia care este oferita pe fiecare componenta in parte, in timp ce un computer cumparat gata configurat ne “obliga” sa nu deschidem unitatea computerului deoarece vom avea sigiliu pe carcasa. Pentru a curata unitatea computerului de praf va trebui sa mergem cu aceasta la magazinul respectiv.

In timp ce cumpararea unui PC complet este cu siguranta alegerea mai usoara, construirea propriului sistem poate fi o experienta foarte placuta. Pe de alta parte, contactul cu componentele PC-ului va poate ajuta sa aflati mai multe despre modul in care computerul vostru functioneaza, si ansamblarea unui PC pentru prima data, poate fi o realizare majora. Acest lucru va poate ajuta, de asemenea, sa castigati increderea de care aveti nevoie pentru a investiga si aborda micile problemele ale computerului, decat sa cautati un ajutor profesionist atunci cand sistemul nu functioneaza corect.

HED

hedmasster: Web developer , Web designer , Games reviewer . Pasionat de IT & Gaming , owner www.blasterzone.ro & www.graphicpedia.ro. Dacă aveţi nelămuriri în privinţa unor articole/tutoriale puteţi lăsa un comentariu şi în cel mai scurt timp vă voi răspunde.

Poate te interesează şi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.