Faceti backup si restaurati Windows Registry cu SMARegisTry

 Faceti backup si restaurati Windows Registry cu SMARegisTry

   Spre deosebire de sistemele de operare Mac OS X si Linux, Windows include o baza de date destul de inteligenta, dar vulnerabila, care contine setari de configurare ale profilurilor utilizatorilor, utilitatile sistemului, aplicatii ale utilizatorilor si driverele dispozitivelor numita Registry. Windows Registry actioneaza ca o baza de date centrala pentru aproape toate aplicatiile si utilitatile sistemului care pot fi accesate si in care se pot face modificari. Deoarece scripturile periculoase, virusii si malware incearca sa modifice registrele Windows exploatand drepturile de administrator pentru a efectua operatiuni la un nivel scazut, este recomandabil sa salvati registrele Windows critice , astfel incat atunci cand un virus/malware modifica Windows Registry, sa le puteti restaura pentru a preveni orice defectiuni ireparabile ale Windowsului. SMARegisTry Backup este o aplicatie portabila, care va permite nu numai sa realizati un backup registrelor, ci si sa le restaurati cu un singur click.
   Interfata principala este impartita in 2 panouri care va permit sa selectati sectiunile logice din Windows Registry, cu optiuni de vizualizare a continutului acestora, puteti face backup doar sectiunilor selectate, refaceti toate sectiunile dintr-un folder definit si restaurati sectiunile individuale. Pentru a incepe, fie selectati o sectiune completa a registrului, fie extindeti o sectiune pentru a selecta subfolderele necesare. Odata selectate, faceti clic pe Add key to list pentru a adauga subfolderele selectate in panelul Backup These Keys. In mod similar, puteti adauga mai multe sectiuni sau mai multe subfoldere din registre in lista de backup.
   Cand adaugati in lista toate sectiunile carora doriti sa faceti backup, faceti clic pe Backup Keys Now. Aplicatia va incepe sa faca backup tuturor sectiunilor selectate din registru. Optional, va permite sa salvati lista sectiunilor selectate pentru a le putea face backup in siguranta mai târziu.    Optiunea Load list va permite sa deschideti lista salvata in panoul Backup These Keys pentru backup rapid a sectiunilor dorite pentru backup.

   Timpul de care este nevoie pentru a face un backup complet ale registrelor depinde de dimensiunea sectiunilor selectate. Dupa ce s-a facut backup tuturor sectiunilor selectate, un mesaj de succes, va va arata locatia de backup a registrelor.

   Pentru a restaura un backup al registrelor, faceti clic pe optiunea All Keys from Directory to Registry si alegeti folderul unde se ati facut backupul registrelor. Dupa ce ati selectat dosarul sursa, va incepe imediat restabilirea registrelor.

   Din moment ce registrele sunt in format REG, aveti posibilitatea sa le restaurati manual prin dublu-clic. SMARegisTry Backup este o aplicatie open source, care functioneaza pe Windows XP, Windows Vista si Windows 7.

Descarca SMARegisTry

HED

hedmasster: Web developer , Web designer , Games reviewer . Pasionat de IT & Gaming , owner www.blasterzone.ro & www.graphicpedia.ro. Dacă aveţi nelămuriri în privinţa unor articole/tutoriale puteţi lăsa un comentariu şi în cel mai scurt timp vă voi răspunde.

Poate te interesează şi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.