Instrumentele avansate Windows

 Instrumentele avansate Windows

   Windows Advanced System Tools este o caracteristica ascunsa in Windows 7 si Vista. Aceste instrumente includ Event Viewer, Disk Defragmenter si System Information. Principalul scop al Advanced Tools este de a analiza performanta sistemului, de a rezolva problemele si de a imbunatati performanta PC-ului. Instrumentele ofera notificari cu privire la probleme si ofera sugestii pentru a rezolva problemele constatate. Cu Advanced System Tools, utilizatorii pot face PC-urile sa functioneze rapid si fara probleme.

   Advanced System Tools sunt ascunse in Control Panel, dar poate fi localizat si prin cautarea „Performance Info” in casuta Search. Cand se deschide, faceti clic pe „Performance Information and Tools” apoi „Advance Tools”. Urmatoarea fereastra are enumerata in partea de sus „Probleme de performanta”, care contine mesaje de avertizare. Un exemplu este „Performanta poate fi imbunatatita prin modificarea setarilor vizuale. Vezi detalii”. Atunci cand faceti clic pe „Vezi detalii”, computerul sugereaza ajustarea setarile de culoare pentru a imbunatati performantele computerului.

   Resource Monitor este ca si Task Manager, dar are mai multe optiuni. Aceasta aplicatie monitorizeaza programe, procese si servicii care utilizeaza sistemul de memorie, procesor, utilizarea discului si activitatea retelei. Instrumentul permite utilizatorului sa inchida orice program care consuma resursele calculatorului sau unul care s-a blocat. Tabul CPU permite utilizatorului sa verifice utilizarea procesorului. Selectand tabul Memory permite utilizatorului sa examineze utilizarea memoriei de catre programele deschise si procese. Exista si o sectiune care monitorizeaza procesele si aplicatiile care acceseaza reteaua.

   Performance Options este instrumentul care il gasim in „Adjust Appearance and Performance of Windows”. Aceste optiuni permit utilizatorului sa ajusteze efectele vizuale, in scopul de a accelera coputerul. O optiune este aceea de a lasa calculatorul sa se ocupe de efectele vizuale sau sa le opriti prin personalizarea optiunilor. Caracteristicile includ ferestre animate, Aero Peek si transparenta ferestrelor. Sub tab-ul Advanced apare ajustarea Virtual Memory (memoriei virtuale). Acest lucru permite utilizatorului sa pacaleasca gandirea computerului folosind memoria libera de pe hard disk ca memorie temporara, astfel va exista mai multa memorie RAM.
   Advanced System Tools contine un instrument care genereaza rapoarte despre sanatatea sistemului (System Health Reports). Raportarea dureaza aproximativ 60 de secunde pentru a analiza calculatorul, apoi se afiseaza informatiile despre sistem. Aceste date includ detalii referitoare la hardware, timpul de reactie si procese. Rapoartele ofera sugestii pentru imbunatatirea performantei computerului si operarea sistemului.

HED

hedmasster: Web developer , Web designer , Games reviewer . Pasionat de IT & Gaming , owner www.blasterzone.ro & www.graphicpedia.ro. Dacă aveţi nelămuriri în privinţa unor articole/tutoriale puteţi lăsa un comentariu şi în cel mai scurt timp vă voi răspunde.

Poate te interesează şi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.