Ce este un fisier PNF si cu ce program il pot accesa?

 Ce este un fisier PNF si cu ce program il pot accesa?

   Fisierele PNF sunt parte a sistemului de operare Windows. Este abrevierea pentru „pre-compiled setup information”. Acestea sunt fisiere de configurare pentru driverele dispozitivelor. Fisierele PNF sunt strans legate de fisierele INF, care sunt o parte din procedura de instalare pentru un dispozitiv atasat la PC sau o noua aplicatie instalata pe PC.

   Fisierele INF sunt script-uri de instalare pentru hardwarele noi sau software. Sunt instalate pe PC de pe un disc de instalare si apar pe calculator ca parte a procesului de instalare. Fisierele INF contin informatii despre dispozitiv, care includ informatii despre registry si informatii despre versiune. Programul de instalare se refera la acest fisier in timpul procesului de instalare.
Windows creeaza automat un fisier PNF pentru fiecare fisier INF copiat pe PC. Unele aplicatii au incluse versiunea PNF a fisierului. Dezvoltatorii de software nu sunt capabili sa urmareasca ceea ce face fiecare cu softwareul, deci numele noilor fisiere INF au acelasi nume cu fisierele INF deja instalate pe calculator. In acest caz, Windows copiaza fisierul nou, cu numele Oemxx.INF, unde XX este un numar de ordine. Fisierul PNF corespunzator are acelasi nume „OEM” ca si fisierul INF.

   Locul de amplasare a fisierelor INF si PNF variaza in functie de versiunea de Windows. Ele sunt de obicei gasite intr-un director numit „INF”, care se afla în folderul C:\Windows. O locatie alternativa este un „inf” in directorul radacina al sistemului. Directorul radacina a sistemului este de obicei C:\Windows\system32. Fisierele PNF sunt clasificate ca si fisiere temporare. Cu toate acestea, nu este eliminat la dezinstalarea programului si ramane pe calculator pentru totdeauna.
   Fisierul PNF contine detalii despre fisierul INF, inclusiv numele. Acesta inregistreaza evenimentele din instalare, inclusiv unde au fost fisierele copiate si in ce nume a fost redenumit un fisier. Aceste informatii ajuta la recuperarea instalatiilor partiale. Acesta este, de asemenea, fisierul care urmareste sarcinile finalizate atunci cand o instalatie necesita ca, computerul sa fie restartat.
   Fisierele PNF joaca un rol si in procesul de „dezinstalare”. Programul de dezinstalare verifica intrarile in fisierul PNF pentru a urmari elementele aplicatiei care trebuie sterse. Din acest motiv, nu este recomandabil sa eliminati fisierele PNF in timp ce aplicatia este inca activa pe computer. Odata ce aplicatia a fost dezinstalata, puteti sterge in siguranta aceste fisiere.

HED

Sunt pasionat de lumea gaming-ului și IT-ului încă de când eram mic. Pe blogul meu, găsiți știri despre jocuri, informații relevante din domeniul jocurilor video, tutoriale utile și știri din industria IT. Dacă aveți întrebări sau neclarități cu privire la articolele sau tutorialele mele, nu ezitați să lăsați un comentariu și voi răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Poate te interesează şi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.