Modalitati de a accelera computerul utilizand Regedit

 Modalitati de a accelera computerul utilizand Regedit

   Accelerati Windows 7 utilizand regedit pentru a optimiza unele setari implicite ale sistemului de operare. Intr-o incercare de a face Windows 7 mai intuitiv, programatorii de la Microsoft au creat numeroase popup-uri si conditii inutile, cum ar fi baloanele cu notificari, intarzieri ale meniului si prelucrare aplicatiilor. Acestea pot fi dezactivate din regedit.

   Baloane de notificare pe desktop care pot aparea in orice moment cand ceva non-critic se intampla intr-o aplicatie. Pentru a dezactiva aceste notificari, deschideti regedit si navigati la HKEY_CURRENT_USER/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Explorer/Advanced. Faceti clic dreapta in panoul din dreapta, deschideti sub-meniul “New” si faceti clic pe “DWORD”. Tastati “EnableBalloonTips” în caseta si apasati Enter. Faceti dublu-clic pe “EnableBalloonTips”, tastati 0 in caseta si faceti clic pe “OK”.

   Cateodata, o aplicatie are disfunctionalitati si “se inchide”. Cand se intampla acest lucru, Windows 7 are un moment pentru a analiza aplicatia inainte de a o elimina din memorie. Reglarea timpului in care sistemul de operare Windows trebuie sa finalizeze aceasta eliminare poate reduce in mod semnificativ cantitatea de timp necesara sistemului pentru a se recupera dupa o “inchidere” de aplicatie. Reglati acest timp deschizand regedit, navigati la KEY_CURRENT_USER/Control Panel/Desktop, faceti dublu-clic pe “HungAppTimeout” din panoul din dreapta, schimbati valoarea la 1000 si faceti clic pe “OK”.
   Sistemul de fisiere cunoscut sub numele de “kernel-mode drivers” este localizat pe discul local, dar sistemul de operare va rula mai repede, daca acestea vor fi încarcate direct în memorie. Acest lucru poate fi realizat prin dezactivarea paging executive. Deschideti regedit, navigati la HKEY_LOCAL_MACHINE/System/CurrentControlSet/Control/Session Manager/Memory Management. Faceti dublu-clic pe “DisablePaging Executive” din panoul din dreapta, reglati valoarea acesteia la 1 si faceti clic pe “OK”.
   O usoara intarziere poate avea loc de fiecare data cand accesati un meniu in cascada din meniul “Start”. Puteti regla aceasta intarziere prin ajustarea proprietatii “MenuShowDelay” din Windows 7. Deschideti regedit, navigati la HKEY_CURRENT_USER/Control Panel/Desktop. Faceti dublu-clic pe “MenuShowDelay”, modificati valoarea acesteia la 100 si faceti clic pe “OK”. In loc de intarzieri, veti intalni acum aparitii ale meniului aproape instantanee.

HED

hedmasster: Web developer , Web designer , Games reviewer . Pasionat de IT & Gaming , owner www.blasterzone.ro & www.graphicpedia.ro. Dacă aveţi nelămuriri în privinţa unor articole/tutoriale puteţi lăsa un comentariu şi în cel mai scurt timp vă voi răspunde.

Poate te interesează şi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.