Kernel-ul Linux a depasit 15 milioane de linii de cod

 Kernel-ul Linux a depasit 15 milioane de linii de cod

   Potrivit unui post de la The H, aproximativ trei sferturi din codul de kernel-ului Linux sunt drivere, fisiere de sistem si coduri specifice arhitecturii, în timp ce exista o multime de comentarii si linii goale.

   Prima versiune de Linux a avut doar 10 de mii de linii de cod, în timp ce versiunea 1.0.0 a crescut la 176250 linii pana in martie 1994. În 2001, kernel-ul Linux (2.4) a avut aproximativ 2,4 milioane de linii de cod.
   Într-un interviu cu ziarul german Zeit Online, Torvalds a declarat recent ca Linux a devenit „prea complex” si este îngrijorat de faptul ca dezvoltatorii nu vor mai fi în stare sa gaseasca drumul prin software. El s-a plâns ca, chiar si subsistemele au devenit foarte complexe si a spus publicatiei ca ii este frica de zile când va exista o eroare care „nu mai poate fi evaluata”.

HED

hedmasster: Web developer , Web designer , Games reviewer . Pasionat de IT & Gaming , owner www.blasterzone.ro & www.graphicpedia.ro. Dacă aveţi nelămuriri în privinţa unor articole/tutoriale puteţi lăsa un comentariu şi în cel mai scurt timp vă voi răspunde.

Poate te interesează şi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.