Kernel-ul Linux a depasit 15 milioane de linii de cod

 Kernel-ul Linux a depasit 15 milioane de linii de cod

   Potrivit unui post de la The H, aproximativ trei sferturi din codul de kernel-ului Linux sunt drivere, fisiere de sistem si coduri specifice arhitecturii, în timp ce exista o multime de comentarii si linii goale.

   Prima versiune de Linux a avut doar 10 de mii de linii de cod, în timp ce versiunea 1.0.0 a crescut la 176250 linii pana in martie 1994. În 2001, kernel-ul Linux (2.4) a avut aproximativ 2,4 milioane de linii de cod.
   Într-un interviu cu ziarul german Zeit Online, Torvalds a declarat recent ca Linux a devenit „prea complex” si este îngrijorat de faptul ca dezvoltatorii nu vor mai fi în stare sa gaseasca drumul prin software. El s-a plâns ca, chiar si subsistemele au devenit foarte complexe si a spus publicatiei ca ii este frica de zile când va exista o eroare care „nu mai poate fi evaluata”.

HED

Sunt pasionat de lumea gaming-ului și IT-ului încă de când eram mic. Pe blogul meu, găsiți știri despre jocuri, informații relevante din domeniul jocurilor video, tutoriale utile și știri din industria IT. Dacă aveți întrebări sau neclarități cu privire la articolele sau tutorialele mele, nu ezitați să lăsați un comentariu și voi răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Poate te interesează şi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.