NVIDIA GeForce Experience

 NVIDIA GeForce Experience

Desi este un software care, pentru multi dintre noi, este o noutate, NVIDIA GeForce Experience devine rapid un must-have pentru oricine detine un GPU Nvidia.

In perioada recenta, s-a cam simtit ca AMD a „furat” cam tot in materie de jocuri, nu numai cu vestea ca atat PlayStation 4, cat si Xbox One se vor baza pe arhitectura APU de la AMD, dar, de asemenea, prin excelentul program Never Settle, care ofera diferite jocuri la achizitionarea unei placi video. In cealalta parte, s-a simtit ca NVIDIA s-a concentrat pe produsele Tegra, neglijand PC-ul in mai multe feluri.


nvidia_experience_1

Ceea ce a devenit tot mai clar, este faptul ca atitudinea NVIDIA poate fi atribuita unei dorinte de dezvoltare, decat de productie a unor noi tehnologii PC. La fel ca majoritatea furnizorilor mari de hardware, aceasta a fost o schimbare fundamentala de la o companie de hardware cu ingineri software la o companie care trateaza interactiunea dintre hardware si software ca fiind solutia pentru viitor.


Proiectul „GeForce Experience” a fost adus in discutie de catre CEO-ul NVIDIA, Jen Hsen Huang in prezentarea de la CES de la inceputul anului. Pentru multi a insemnat un program ce putea fi respins foarte usor, din moment ce acesta optimizeaza automat setarile jocurilor in functie de configuratia hardware. Acest lucru parea a fi un atac direct asupra oricarui gamer profesionist care iubeste sa navigheze pana in cele mai ascunse optiuni din meniurile jocurilor pentru a modifica un framerate sau calitatea unei texturi. Dar, lasand la o parte aceasta atitudine, NVIDA afirma ca GeForce Experience va oferi o experienta destul de promitatoare.

Pachetul software a fost in varianta beta pana acum cateva luni, adaugand jocuri noi si extinzand gama de produse optimizabile NVIDIA. Daca vrem sa ne referim la modul in care GeForce Experience functioneaza, acesta implica mult mai mult decat o multime de date anonime, adevarata magie venind din implicarea oamenilor in procesul de optimizare a setarilor.

Acesta este motivul pentru care GeForce Experience funcționează pe un numar relativ mic de jocuri, fiind intr-o continua crestere. Inginerii de la NVIDIA au inceput prin testarea jocurilor, cautand o anumita configuratie care ofera o experienta reprezentativa asupra jocului si, de asemenea, un echilibru intre calitate si performanta. Acesta este momentul in care o ferma de servere preia informatiile impreuna cu alti factori care vor decide experienta traita de gamer, cum ar fi combinatiile intre GPU si CPU sau rezolutia ecranului. Apoi, fiecare setare este folosita ca punct de plecare pentru portiunea de cloud-automat cuprinsa de software.

nvidia_experience_2

Descarcarea software-ului de pe site-ul NVIDIA si apoi instalarea lui este succedata de o scanare a PC-ul care va detecta automat jocurile suportate (acesta este conceput sa nu suporte titluri crack-uite sau piratate). Apoi vi se ofera optiunea de a optimiza fiecare joc individual. Daca veti accepta acest lucru programul cauta configuratia hardware și rezolutia standard a monitorului, apoi inlocuieste fisierele de configurare ale jocului cu cele generate de NVIDIA. Dar acest lucru nu inseamna ca nu veti mai putea actiona asupra setarilor jocului.

Parerea mea este ca, daca esti un gamer care cunoaste capacitatile sistemului si, totodata, cerintele unui joc, acest software nu va fi decat cateva sute de MB ocupati degeaba, insa pentru un admirator al jocurilor care nu prea are timp sau vrea doar sa treaca un nou titlu in palmares acest program ofera un mod simplu si rapid de a trai o experienta mai profunda cu cateva click-uri.

Produse evoMAG.ro

Andrei

https://www.blasterzone.ro

Hardware Reviewer; Pasionat de Hardware si Software. Daca aveti nevoie de ajutor, sau alte nelamuriri in privinta unor probleme IT nu ezitati sa lasati un comentariu, va voi raspunde in limita timpului disponibil.

Poate te interesează şi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.