Cele mai bune programe benchmark pentru Android si iOS

 Cele mai bune programe benchmark pentru Android si iOS

Daca folositi un device ce ruleaza pe Android sau iOS, in acest articol va voi prezenta cateva programe utile pentru benchmark. Probabil ca, cu totii dorim sa stim performanta telefonului sau al tabletei noastre, sau chiar mai mult sa o putem compara cu alte dispozitive. Pentru acest lucru avem nevoie de aplicatii benchmark care ne vor ajuta sa testam viteza procesorului, cat de repede executa acesta functiile, viteza de stocare, performanta 3d sau viteza browser-ului.


Vellamo

Cea mai recenta aplicatie benchmark pentru Android este Vellamo si o puteti instala gratuit de pe Google Play Store.

Este dezvoltat de Qualcomm, companie care proiecteaza unele dintre cele mai utilizate procesoare pentru telefoane, ceea ce este foarte bine! Ultima versiune Vellamo a fost actualizata pentru browsere in momentul testarii HTML5, plus un utilitar „Metal” dedicat testelor de viteza a procesoarelor. O alta sectiune include, de asemenea, optiunea de teste streaming video (teste pot dura ceva timp, dar la final veti putea compara rezultatele cu o serie de alte dispozitive Android.

Vellamo benchmark

AnTuTu

Este unul dintre cele mai utilizate programe benchmark pentru Android si este gratuit pe Google Play Store. Acesta ofera o gama completa de teste, pornind de la testarea 3D – procesor – memorie, acesta reuseste sa obtina un scor general pentru dispozitivul vostru. Acesta va mai poate oferi un clasament in care dispozitivul propriu este comparat cu alte dispozitive populare sau sa incarcati scorul intr-un clasament online. Desi este un dispozitiv bun, acesta nu ofera o perspectiva clara asupra diferentelor de performanta intre dispozitive.


Geekbench 2

Cum te lauzi ca Apple iPad 3-ul tau este mai rapid decat Samsung Galexy Note? Nu este deloc usor, insa una dintre optiuni este Geekbench 2 care poate fi descarcat de pe Google Play Store sau Apple iTunes App Store. Dupa cum sugereaza si numele, acesta este un tester benchmark, dar din pacate nu ofera foarte multe aspecte, acesta fiind limitat doar la procesor si memorie. Este disponibil atat pentru Android cat si pe iOS.

 

SunSpider

Acesta ruleaza atat pe Android cat si pe iOS, si permite testarea diferitelor browsere web pentru a vedea care este cel mai rapid pentru navigare, iar daca utilizati acelasi browser pe dispozitive diferite, va permite sa comparati viteza procesorului.

HED

Sunt pasionat de lumea gaming-ului și IT-ului încă de când eram mic. Pe blogul meu, găsiți știri despre jocuri, informații relevante din domeniul jocurilor video, tutoriale utile și știri din industria IT. Dacă aveți întrebări sau neclarități cu privire la articolele sau tutorialele mele, nu ezitați să lăsați un comentariu și voi răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Poate te interesează şi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.