Review LG G2
Nu cu mult timp in urma LG a lansat G2, cel mai nou smartphone cu care cei din compania coreeana se pot lauda. Fara dubiu, acesta poate fi considerat cel mai ambitios smartphone de pana acum, avand tot ce-i trebuie pentru a concura cu rivalii din categoria Android.
Hardware si design
LG a impachetat in noul smartphone componente de ultima generatie, printre care si procesorul quad-core Snapdragon 800 de la Qualcomm, tactat la 2.6GHz cu 4G LTE Advanced.
Cu toate acestea, nu unitatea de procesare este componenta de top a noului G2. Pe langa musculosul procesor, acesta are in spate 2GB de RAM si o memorie dedicata special pentru managerierea activitatilor grafice (numita GRAM). Este primul telefon care am auzit ca are asa ceva si, de aceea LG tine mortis sa o sublinieze de fiecare data cand are ocazia potentialul lui G2 pentru gaming-ul mobil.
Performanta telefonului este una uimitoare. Meniurile zboara cu o iuteala orbitoare, iar aplicatiile pornesc si se opresc cat ai clipi. De asemenea, putem spune acest lucru si despre Motorola Moto X care se bazeaza pe sistemul de procesare X8, compus din procesorul Snapdragon S4 si doua procesoare de semnal digital.
Cat despre capacitatea de stocare interna, LG va lansa versiuni de 16GB si 32GB. Din pacate, nicio versiune nu va include un slot microSD pentru stocare suplimentara, deci trebuie sa alegeti intelept ce aplicatii veti intala, cata muzica veti stoca sau cate jocuri veti juca.
Specificatiile de ultim nivel vor fi sustinute de o baterie de 3000mAh si un timp de utilizare de pana la 1.2 zile. Aceasta va trebui sa sustina un ecran LCD IPS 1080p cu o diagonala de 5.2 inch (cu o densitate de 423ppi) care functioneaza pana la marginea ramei (datorita tehnologiei touchscreen dual-routing). Cu toate acestea LG G2 reuseste sa fie extrem de subtire si luminos, masurand doar 9mm in grosime. Touchscreen-ul poate fi folosit chiar si atunci cand esti echipat cu manusi, iar curbele carcasei asigura o prindere confortabila. Chiar daca masoara 138.5 mm in inaltime si 70.9 mm in latime, G2 va aluneca cu usurinta in buzunarele inguste.
Un mare dezavantaj pentru textura neteda este ca, atat modelul negru, cat si cel alb acumuleaza amprente si pete. Ca o chestiune de fapt, la cateva minute de utilizare continua este posibil sa fie nevoie sa curatati suprafata neteda a ecranului.
Un lucru interesant la G2 sunt butoanele de comanda, incepand cu cele de volum si cel de adormire/pornire, care au fost mutate in partea de spate a dispozitivului. Acestea au fost asezate in partea de jos a camerei si a blitului LED sperand ca vor fi de folos pentru a ajusta volumul in timpul convorbirilor. In marea schema a telefonului mutarea butoanelor nu este un dezavantaj, dar probabil iti va lua ceva timp pana sa iti reinnoiesti reflexele dobandite pana acum cu telefoanele existente.
Caracteristici, software si interfata
La fel ca Moto X si Galaxy S4, G2 are instalat sistemul de operare Android 4.2.2 Jelly Bean. Pe langa asta, Google va aduce o multime de aplicatii utile printre care Slide Aside, care iti permite sa accesezi ultimele trei aplicatii folosite. Sau o alta unealta numita Clip Tray care iti permite sa salvezi bucati de text si pe care aplicatia le memoreaza pana vei avea nevoie de ele.
Dar, la fel ca orice alt telefon, LG G2 are si el propriile trucuri. De exemplu, pentru a trezi smartphone-ul este sa ajus sa atingi de doua ori la rand ecranul (numita KnockOn), iar pentru a-l pune in modul de veghe este de ajuns sa mai atingi de doua ori ecranul. Aceasta aplicatie poate fi de folos atunci cand ai telefonul pe masa, iar pozitia lui face imposibila apasarea butonului de trezire/oprire amplasat in partea din spate a dispozitivului.
Telefonul dispune si de QuickRemote (care poate fi vazut si la Optimus G Pro), care ofera lui G2 posibilitatea de a functiona ca o telecomanda pentru alte dispozitive, bineinteles, cu ajutorul blasterului IR. Interesant este ca poti programa mai multe dispozitive, astfel incat sa le unesti intr-un dipozitiv virtual de comanda.
O alta unealta interesanta este Guest Mode, care poate fi inclusa in categoria securitate, si care blocheaza anumite aplicatii si setari atunci cand un utilizator deschide telefonul cu alt model de securitate decat cel setat de tine.
La categoria fotograf cu smartphone, LG a atasat dispozitivului o camera Sprint’s G Pro de 13 megapixeli. Chiar daca calitatea foto nu va fi una impresionanta, cel putin aceasta va fi compensata de imagini precise si colorate. Pe langa asta, camera vine cu caracteristica OIS (optical image stabilization), un zoom digital 8x si moduri pentru camera din fata si din spate. De asemenea, camera include mai multe moduri de captare, printre care panorama, beauty-shot si burst shot.
Concluzie
Chiar daca este un dispozitiv performant si chiar depaseste unele smartphone-uri cu noile tehnologii, cred cu desavarsire ca LG G2 va pierde multi clienti, ca si Motorola Moto X, doar pentru lipsa slotului microSD si a bateriei care putea fi mai performanta. Insa, daca vine vorba de plusuri, designul si sistemul de operare duc LG G2 pe cea mai inalta culme, alaturi de celelalte smartphone-uri din topul clasei. Nu cred ca va face vreo schimbare in industrie, insa caracteristicile care satisfac cerintele actuale fac din LG G2 cel mai ambitios smartphone fabricat de compania coreeana.