PCI Express 4.0 va suporta 16 Gigatransfer pe secunda

 PCI Express 4.0 va suporta 16 Gigatransfer pe secunda

   Poate voi deja folositi PCI Express 3.0 chiar acum, dar PCI-SIG, organizatia responsabila pentru standardul PCIe, a anuntat astazi ca arhitectura viitoarei generatii de PCIe, adica PCIe 4.0, va suporta 16 gigatransfers pe secunda.
   PCI-SIG a spus ca este determinat, „dupa analiza tehnica”, ca standardul va suporta 16 GT/s pe cupru, care va va dubla latimea de banda fata de specificatiile PCIe 3.0 si este tehnic capabil de nivelele de putere ale PCIe 3.0. De asemenea, grupul a spus ca noua latime de banda poate fi integrata cu usurinta în tehnologiile de fabricatie, materiale si infrastructura existente, de asemenea, mentinând compatibilitatea celor care vor adopta noile tehnologii.
   „Expertii din PCIe Electrical Workgroup au analizat cu atentie o serie de rate de biti tinta pentru arhitectura urmatoarei generatii PCIe, luând în considerare factori-cheie, inclusiv capacitatea noastra de a continua munca cu materiale low-cost. Am ajuns la concluzia ca 16 GT/s este o solutie capabila tehnic, care satisface cerintele companiilor membre”, a declarat Al Yanes, presedintele PCI-SIG. „În timp ce analiza preliminara este încurajatoare, munca este foarte provocatoare dezvoltarea specificatiilor propuse. PCI-SIG asteapta cu nerabdare sa ofere membrilor nostri caracteristici care satisfac nu numai cerintele lor de performanta, dar si cerintele de putere, cost si compatibilitate.”
Specificatiile PCIe 4.0 nu vor fi doar pentru viitoarea generatie grafica, cu toate acestea, ca si la tablete, sistemele integrate si dispozitivele periferice pot beneficia de latimea de banda mare cu costuri mici.
   Caracteristicile finale ale PCIe 4.0, inclusiv actualizari despre designul acestuia, sunt asteptate sa fie disponibil cândva în perioada 2014-2015. Pentru urmatorii doi ani, PCIe 3.0 va fi unde trebuie sa fie.

HED

hedmasster: Web developer , Web designer , Games reviewer . Pasionat de IT & Gaming , owner www.blasterzone.ro & www.graphicpedia.ro. Dacă aveţi nelămuriri în privinţa unor articole/tutoriale puteţi lăsa un comentariu şi în cel mai scurt timp vă voi răspunde.

Poate te interesează şi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.