Review Sapphire Radeon HD 7950 3GB Flex Edition

 Review Sapphire Radeon HD 7950 3GB Flex Edition

Seria Flex Edition de la Sapphire este pe piata de ceva timp, iar acum au mai lansat cateva placi video. Cea despre care vom vorbi astazi este Sapphire Radeon HD 7950. Principala caracteristica a placilor Flex Edition este capacitatea de a conecta trei monitoare DVI, care vor functiona in modul Eyefinity. In mod normal, limita este de cel mult doua, dar al treilea trebuie sa fie un display bazat pe DisplayPort.

Din moment ce placa HD 7950 este una Flex Edition, aceasta va contine coolerul Dual-X, care l-am mai vazut si inainte pe alte modele Sapphire. In cazul in care acest lucru nu este suficient, putem observa ca modelul face parte din editia OC, ceea ce inseamna ca va fi overclockata din fabrica. Vizualizand placa putem vedea ca nu exista nici o surpriza mare la designul placii, coolerul Dual-X vazandu-l si la cateva modele precedente. De asemenea, putem observa cele doua ventilatoare si in spatele lor, un radiator masiv, care acopera placa aproape complet.

Review Sapphire Radeon HD 7950 3GB Flex Edition

Privind in partea de jos puteti vedea conductele de caldura iesind in timp ce restul placii este intr-adevar acoperita de invelisul Flex, care leaga coolerul Dual-X si placa Sapphire HD 7950 intre ele. In partea din spate aceasta contine doua conectoare PCIe cu 6 pini pentru alimentarea cu energie, iar putin mai in fata contine doi conectori CrossFire, impreuna cu un comutator care ne permite sa alegem intre cele doua BIOS-uri instalate.

Pe partea Input/Output placa contine doi conectori DVI, sub forma de Dual-Link DVI, care vor suporta monitoare de 120Hz si rezolutii de pana la 2560 x 1600, impreuna cu un Single-Link DVI-D care va suporta monitoare cu rezolutie de pana la 1920×1200 si 60Hz. Impreuna cu cei doi conectori, placa mai are un port HDMI, care, in colaborare cu adaptorul HDMI – DVI poate suporta un monitor cu o rezolutie de 1920 x 1200 si 60Hz.

Review Sapphire Radeon HD 7950 3GB Flex Edition


Asa cum am mentionat mai devreme, aceasta palca face parte din seria Flex Edition, ceea ce inseamna ca overclockul este realizat din fabrica. In teste, placa a ajuns pana la 860MHz, adica are o crestere de 60MHz, fata de 800MHz, viteza placilor de referinta. Sapphire a ales ca placa sa aiba 3GB GDDR5 care au un QDR de 1250MHz sau 5000MHz.

Coolerul ofera cateva numere puternice, in modul idle coolerul Dual-X a oferit o temperatura de 37 de grade, iar in timpul procesarii 59 de grade. Nivelul zgomotului a fost de 61.8dB in modul idle si 62.9dB in timpul procesarii.

Cand a venit vorba de putere s-au obtinut numere care nu erau o surpriza, ci mai bine zis ceea ce se astepta de la un HD 7950. In modul idle placa consuma 200 de wati, iar in timul procesarii s-a ajuns la 407 wati.

Review Sapphire Radeon HD 7950 3GB Flex Edition

In acest moment, la pretul de 419.99 dolari, Sapphire HD 7950 Flex Edition este cea mai scumpa placa Sapphire HD 7950. Daca doriti o placa video care este capabila sa suporte trei monitoare DVI, acesta este o achizitie foarte buna. Pe de alta parte, daca preferati un HD 7950, cu aceeasi cooler, dar nu aveti nevoie de o placa care suporta trei monitoare DVI in Eyefinity, o versiunea OC cu un pret de 389.99 dolari va fi o optiune mai buna.

CUMPARA ACUM Sapphire HD 7950 Flex Edition! – Transport Gratuit!

HED

Sunt pasionat de lumea gaming-ului și IT-ului încă de când eram mic. Pe blogul meu, găsiți știri despre jocuri, informații relevante din domeniul jocurilor video, tutoriale utile și știri din industria IT. Dacă aveți întrebări sau neclarități cu privire la articolele sau tutorialele mele, nu ezitați să lăsați un comentariu și voi răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Poate te interesează şi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.