SAPPHIRE anunţă Radeon R9 290X/290 Tri-X

 SAPPHIRE anunţă Radeon R9 290X/290 Tri-X

SAPPHIRE anunţă două noi modele de plăci video echipate cu Tri-X, suport Ultra HD, AMD Eyefinity şi AMD TrueAudio. Noile plăci sunt Radeon R9 290X Tri-X, respectiv, Radeon R9 290 Tri-X. SAPPHIRE R9 290X Tri-X dispune de cea mai nouă arhitectură de la AMD, 2816 procesoare stream, iar procesorul este tactat la 1040 MHz. De asemenea, aceasta este echipată cu 4GB de memorie GDDR5 pe o interfaţă de 512 de biţi tactată la 1300 MHz. SAPPHIRE R9 290 Tri-X are 2560 procesoare stream, 4GB de memorie GDDR5 pe o interfaţa de 512 biţi, iar frecvenţa memoriei este tactată la 1300 MHz.


SAPPHIRE Tri-X a fost introdus prima dată pe R9 280X TOXIC şi a avut un succes foarte mare. Cele trei ventilatoare oferă un fulx de aer extrem de eficient care este direcţionat spre cele mai fierbinţi zone ale plăcii video. Răcirea este deosebit de importantă în seria R9 290 deoarece, dacă GPU-ul ajunge la temperaturi mai ridicate, performanţa va fi limitată. Prin urmare, o răcire mai bună duce la o performanţă mai bună.

Sapphire_R9_290X_Tri-X

Cu suport pentru Ultra HD şi tehnologia multi-screen AMD Eyefinity, seria SAPPHIRE R9 afișează imagini de calitate, cu rezoluţie superioară. De asemenea, SAPPHIRE R9 290 este echipată cu noua tehnologie AMD TrueAudio care oferă un sunet de calitate, mai ales dacă dispui de un sistem audio stereo.

HED

Sunt pasionat de lumea gaming-ului și IT-ului încă de când eram mic. Pe blogul meu, găsiți știri despre jocuri, informații relevante din domeniul jocurilor video, tutoriale utile și știri din industria IT. Dacă aveți întrebări sau neclarități cu privire la articolele sau tutorialele mele, nu ezitați să lăsați un comentariu și voi răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Poate te interesează şi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.