Sfaturi pentru securitatea PC-ului

 Sfaturi pentru securitatea PC-ului

Este foarte important sa luati in serios securitatea PC-ului. Cu aplicatiile software potrivite, amenintarea pentru fisiere si aplicatii poate fi minimizata in mod semnificativ. Asigurati-va ca aveti instalate un firewall, un antivirus si un instrument anti-spyware si caracteristicile de securitate ale Windowsului sunt corect activate si configurate. In plus, upgradati-va la zi sistemul de operare, browser-ul web implicit si clientul de e-mail. Daca va conectati la un router wireless, asigurati-va ca, conexiunea este protejata cu cea mai puternica criptare disponibila si o parola. Puteti verifica documentatia router-ului pentru detalii.

Windows vine cu un firewall propriu si alte setari de securitate care trebuie sa fie corect configurat pentru protectie maxima. Setarile Firewall-ului Windows sunt in sectiunea System and Security din Control Panel. Ori de cate ori este posibil, rulati Windowsul folosind un cont standard (nu Administrator). Aceasta limiteaza numarul de modificari facute sistemulului de un anumit program.

Asigurati-va ca aveti un antivirus si un anti-spyware instalate. Unele aplicatii le combina pe amandoua. Setati aceste instrumente sa scaneze PC-ul in mod regulat. Multe aplicatii software includ instrumente de monitorizare pro-active destinate identificarii problemelor.


Toate software-urile care ruleaza pe PC-ul vostru ar trebui sa fie configurate si sa se actualizeze automat. Antivirusul si anti-spyware se bazeaza pe cele mai recente fisiere de definitie pentru a identifica cele mai noi amenintari, in timp ce actualizarile Windows si patch-urile lansate de Microsoft sunt adesea folosite pentru a corecta gaurile de securitate si vulnerabilitatile. Noi versiuni de browsere Web sunt eliberate in mod regulat pentru a combate cele mai recente amenintari de securitate si pentru a repara orice bug-uri care apar. Daca nu sunteti sigur daca o aplicatie software este setata sa se actualizeze automat, consultati fisierele de ajutor incorporate in aplicatie sau site-ul dezvoltatorului.



Aplicati o mare atentie atunci cand navighezi pe Web si deschideti atasamente ale e-mail-urilor. Fiti atenti la fisierele trimise de catre contactele pe care nu le cunoasteti sau in care nu aveti incredere. Feriti-va de email-urile cu link-uri in interiorul lor, deoarece acestea va pot redirectiona de multe ori la site-uri frauduloase. Intotdeauna verificati de doua ori sursa e-mail-ului si, daca este necesar, vizitati pagina relevanta, cum ar fi Facebook sau orice alta pagina, pentru a intra direct, in loc sa urmati link-ul din interiorul mesajului de e-mail.

HED

Sunt pasionat de lumea gaming-ului și IT-ului încă de când eram mic. Pe blogul meu, găsiți știri despre jocuri, informații relevante din domeniul jocurilor video, tutoriale utile și știri din industria IT. Dacă aveți întrebări sau neclarități cu privire la articolele sau tutorialele mele, nu ezitați să lăsați un comentariu și voi răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Poate te interesează şi

2 Comments

  • […] numele de botnets.    Exista mai multe lucruri pe care le puteti face pentru a va proteja de caii troieni. Cel mai usor lucru de facut este sa nu deschideti niciun e-mail sau sa descarcati orice atasament […]

  • Sfaturi pentru securitatea PC-ului : instalati-va o distributie Linux. Gata.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.