Viitoarea generatie de GPU de la Nvidia

 Viitoarea generatie de GPU de la Nvidia

   Site-ul japonez 4Gamer.net a raportat ca placa video numita GK107, ar putea fi primul model al Nvidia din noua serie de GPU de 28 nm si are o interfata de memorie pe 128 de biti, precum si memorie GDDR5. GK106 va urma ca o versiune standard si va folosi aparent acelasi nucleu GPU, dar suporta o interfata pe 256 de biti, precum si PCI Express 3.0, în loc de PCIe 2.0 la GK107.
   O versiune performanta, ar fi GK104, programata pentru trimestrul 3 si va folosi o interfata de memorie pe 384-biti si va integra 1,5 GB de memorie. Potrivit 4Gamer.net, placa va oferi o performanta de 2 TFlops. Un high-end GK110 aparent programat pentru trimestrul 4 va folosi doua nuclee GK104 si va avea o performanta de aproximativ 4 TFlops în timp ce modelul de top, GK112 nu este programat sa fie lansat înainte de inceputul lui 2013 si va avea o interfata de 512-bit GDDR5.
   Nvidia a refuzat sa confirme informatiile publicate de catre 4Gamer.net.

HED

Sunt pasionat de lumea gaming-ului și IT-ului încă de când eram mic. Pe blogul meu, găsiți știri despre jocuri, informații relevante din domeniul jocurilor video, tutoriale utile și știri din industria IT. Dacă aveți întrebări sau neclarități cu privire la articolele sau tutorialele mele, nu ezitați să lăsați un comentariu și voi răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Poate te interesează şi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.