Viitoarea generatie de GPU de la Nvidia

 Viitoarea generatie de GPU de la Nvidia

   Site-ul japonez 4Gamer.net a raportat ca placa video numita GK107, ar putea fi primul model al Nvidia din noua serie de GPU de 28 nm si are o interfata de memorie pe 128 de biti, precum si memorie GDDR5. GK106 va urma ca o versiune standard si va folosi aparent acelasi nucleu GPU, dar suporta o interfata pe 256 de biti, precum si PCI Express 3.0, în loc de PCIe 2.0 la GK107.
   O versiune performanta, ar fi GK104, programata pentru trimestrul 3 si va folosi o interfata de memorie pe 384-biti si va integra 1,5 GB de memorie. Potrivit 4Gamer.net, placa va oferi o performanta de 2 TFlops. Un high-end GK110 aparent programat pentru trimestrul 4 va folosi doua nuclee GK104 si va avea o performanta de aproximativ 4 TFlops în timp ce modelul de top, GK112 nu este programat sa fie lansat înainte de inceputul lui 2013 si va avea o interfata de 512-bit GDDR5.
   Nvidia a refuzat sa confirme informatiile publicate de catre 4Gamer.net.

HED

hedmasster: Web developer , Web designer , Games reviewer . Pasionat de IT & Gaming , owner www.blasterzone.ro & www.graphicpedia.ro. Dacă aveţi nelămuriri în privinţa unor articole/tutoriale puteţi lăsa un comentariu şi în cel mai scurt timp vă voi răspunde.

Poate te interesează şi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.