IBM pune un stingator de incendii intr-un computer

 IBM pune un stingator de incendii intr-un computer

 
   Nu suntem chiar siguri cât de des un foc adevarat si periculos se dezvolta într-o carcasa de calculator. Cu toate acestea, în cazul în care se intampla, IBM a inventat un sistem de suprimare a incendiilor, care va stinge incendiul din interiorul computerului automat.
Un brevet de inventie depus in mai 2010 descrie un sistem care include un cartus de agenti de stingere compus din dioxid de carbon si de halon, care va fi lansat pe procesor si anumite portiuni de pe placa de baza in timp ce sursa de alimentare este dezactivata, în acelasi timp. Sistemul include, de asemenea, o lumina cu infrarosie care detecteaza focul.
   IBM a spus ca calculatoare, care ni se spune ca sunt mult mai complexe decât EDVAC din 1948, circuitul mult mai scurt, provoaca incendii mici în calculator – mai ales la servere blade. Din moment ce o sursa de alimentare va continua sa furnizeze energie electrica pâna când acesta este scoasa, IBM spune ca „în functie de locatia de pe placa de baza, un incendiu poate rezulta pâna la o impedanta mare, moment în care sursa de alimentare supra-alimentata opreste alimentarea cu energie electrica”.
   Aplicatia companiei continua sa noteze ca „astfel de incendii mici, intr-un server sau alt computer de multe ori nu produc suficient fum pentru a fi detectat de un detector de fum, focul putand sa se raspândeasca pâna la punctul de a pune în pericol alte servere si computere”.


sursa imagine : www.tomshardware.com

   Ideea IBM pentru a stinge micile incendii, eventual, periculoase este destul de simpla: Un detector de incendiu ar detecta flacari, opreste alimentarea cu energie si va face o gaura in „unitate care se afla sub presiune si care contine agent de stingere”.

HED

Sunt pasionat de lumea gaming-ului și IT-ului încă de când eram mic. Pe blogul meu, găsiți știri despre jocuri, informații relevante din domeniul jocurilor video, tutoriale utile și știri din industria IT. Dacă aveți întrebări sau neclarități cu privire la articolele sau tutorialele mele, nu ezitați să lăsați un comentariu și voi răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Poate te interesează şi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.