Intel are planuri mari pentru Ultrabook-uri

 Intel are planuri mari pentru Ultrabook-uri

Intr-o era a smartphone-urilor si tabletelor, Intel se concentreaza pe Ultrabook pentru a aspira o noua viata in PC-uri.Directorii Intel au declarat ca aceasta noua clasa mult mai puternica si mai accesibila de notebook-uri ultra-subtiriar putea reprezenta mai mult de 40 la suta din piata de laptopuri pana la sfarsitul acestui an.

Dar ceea ce face mai exact Ultrabook mai diferit fata de,sa spunem un Apple MacBook Air,inca nu s-a clarificat.Primele Ultrabooks de la Asus,HP,Lenovo si LG Electronics sunt datorate in mare parte vacantelor. Dar inca de la inceput Intel a declarat ca vor fi nevoie de multe generatii de inginerie software,hardware pentru a putea realiza conceptul final.

ultrabook intel

Acum Intel furnizeaza mai multe detalii cu privire la modul in care Ultrabooks vor evolua. Intr-un articol postat pe blog,Becky Emmett,manager de relatii media la Intel, a scris despre “modurile substantiale in care Intel si partenerii de design,produc si lanseaza componetele lor pe piata dispozitivelor” pentru a incuraja Ultrabooks.

Primul Ultrabook, bazat pe voltajul ultra-scazut al generatiei a doua de procesoare Core(mai bine stiute ca Sandy Bridge) vor veni in timpul vacantelor.Principalele trasaturi ale acestor Ultrabooks sunt deja bine stiute:
-Grosime mai mica de 0.8 inch;
-Start-up rapid din Hibernare cu tehnologia Intel Rapid Start;
-De la 5 pana la 8 ore de funcitionare a bateriei;
-Securitate conslidata pentru a securiza laptopurile si pentru a preveni furturile de identitate.
Asus UX21,un laptop de 11.6 inch,este asteptat pentru a fi lansat in toamna aceasta,urmat de Lenovo IdeaPad U300s si LG P220.Dar mai tarziu vor aparea zvonuri cum ca constructorii vor avea probleme sa puna aceste proprietati alaturi pentru un pret mai mic de 1000$ deci rampa acestei prime generatii de Ultrabooks ar putea fi mai lente decat a fost anticipat.

Al doile val de Ultrabooks ar putea apare la mijlocul anului viitor, vor fi bazate pe primele procesoare de 22nm de la Intel, cunoscute ca Ivy Bridge. Intel sustine ca acestea vor avea o rezistenta mai mare a bateriei,o performanta mai mare,o mai buna securitate,transferuri data la viteze mari cu USB 3.0 si Thunderbolt si tehnologia I/O prezenta la multe Apple Mac si seriile Sony VAIO z.

In final a treia faza va fi bazata pe noua microarhitectura,Haswell,care Intel planuieste sa o lanseze in 2014. Cu Hasswell, Intel planuieste sa schimbe designul de baza al procesoarelor asa ca acestea vor folosi jumatate din energia procesoarelor din ziua de azi.Cu alte cuvinte,voti avea parte de mai multa performanta (si pret) din partea procesoarelor combinata cu rezistenta bateriei a versiunilor low-voltage din ziua de astazi.Vor fi nevoiti,de asemenea,sa introduca aceste componente in sisteme cat mai mici care ocupa cat mai putin loc si au nevoie de mai putina racire.

PC devin din ce in ce mai subtiri,performante si ieftine.Intel promite ceva mult mai mare in comparatie cu Ultrabook cu schimbari majore in trecut cum ar fi introducerea procesoarelor Pentium in 1995 si platformei mobile Centrino in 2003. Intel a spus ca eventual Ultrabook-urile vor deveni “o tableta cand veti vrea si un PC cand va fi nevoie”.

HED

hedmasster: Web developer , Web designer , Games reviewer . Pasionat de IT & Gaming , owner www.blasterzone.ro & www.graphicpedia.ro. Dacă aveţi nelămuriri în privinţa unor articole/tutoriale puteţi lăsa un comentariu şi în cel mai scurt timp vă voi răspunde.

Poate te interesează şi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.