Intel lucreaza la noua serie Xeon Phi

 Intel lucreaza la noua serie Xeon Phi

Seria Xeon Phi, cu nume de cod „Knights Corner” este rezultatul indirect al proiectului Larrabe, care a fost pus in asteptare inca din 2010. Ulterior, proiectul a fost reluat sub numele „Many Integrated Core (MIC)”. Intr-un cuvant, Xeon Phi se bazeaza pe un procesor x86 si dispune de o interfata PCI-Express x8. Chipurile Xeon Phi au peste 50 de nuclee, la fel ca Ivy Bridge si tranzistori 22nm .Cardul are de asemenea, 8GB de memorie GDDR5 si ruleaza pe un sistem de operare bazat pe Linux, care a fost dezvoltat de Intel. Acesta permite produsului sa functioneze ca un sistem complet independent si este capabil sa proceseze sarcini de la un server principal.

Versiunile cu sufixul P indica racirea pasiva, versiunile X si A vin cu aircooler iar versiunea D nu dispune de nici un mod de racire. Diferentele in ceea ce priveste frecventa, cache si memoria le gasiti in tabelul de mai jos:

Intel Xeon Phi

intel_xeon_phi_series

HED

Sunt pasionat de lumea gaming-ului și IT-ului încă de când eram mic. Pe blogul meu, găsiți știri despre jocuri, informații relevante din domeniul jocurilor video, tutoriale utile și știri din industria IT. Dacă aveți întrebări sau neclarități cu privire la articolele sau tutorialele mele, nu ezitați să lăsați un comentariu și voi răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Poate te interesează şi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.