Intel lucreaza la noua serie Xeon Phi

 Intel lucreaza la noua serie Xeon Phi

Seria Xeon Phi, cu nume de cod „Knights Corner” este rezultatul indirect al proiectului Larrabe, care a fost pus in asteptare inca din 2010. Ulterior, proiectul a fost reluat sub numele „Many Integrated Core (MIC)”. Intr-un cuvant, Xeon Phi se bazeaza pe un procesor x86 si dispune de o interfata PCI-Express x8. Chipurile Xeon Phi au peste 50 de nuclee, la fel ca Ivy Bridge si tranzistori 22nm .Cardul are de asemenea, 8GB de memorie GDDR5 si ruleaza pe un sistem de operare bazat pe Linux, care a fost dezvoltat de Intel. Acesta permite produsului sa functioneze ca un sistem complet independent si este capabil sa proceseze sarcini de la un server principal.

Versiunile cu sufixul P indica racirea pasiva, versiunile X si A vin cu aircooler iar versiunea D nu dispune de nici un mod de racire. Diferentele in ceea ce priveste frecventa, cache si memoria le gasiti in tabelul de mai jos:

Intel Xeon Phi

intel_xeon_phi_series

HED

hedmasster: Web developer , Web designer , Games reviewer . Pasionat de IT & Gaming , owner www.blasterzone.ro & www.graphicpedia.ro. Dacă aveţi nelămuriri în privinţa unor articole/tutoriale puteţi lăsa un comentariu şi în cel mai scurt timp vă voi răspunde.

Poate te interesează şi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.