Intel lucreaza din greu sa tina preturile Ultrabooks sub 1000$

 Intel lucreaza din greu sa tina preturile Ultrabooks sub 1000$

   În ciuda pretentiilor înalte ale celor de la Intel care afirma ca noua lor platforma Ultrabook de laptopuri super-subtiri ar fi responsabile pentru 40 la suta din piata notebook-urilor pâna la sfârsitul anului viitor, aceasta a fost marcata de unele aspecte ca producatorii sa lanseze Ultrabooks pentru prima oara. Cel mai notabil lucru este pretul si gigantul Intel îsi intensifica eforturile pentru a arata ca laptop-urile nu trebuie sa costa mai mult de 1000$.
   Acest pret este important pentru o serie de motive, nu în ultimul rând pentru faptul ca, cel mai ieftin MacBook Air costa 999$. Au existat plângeri de la producatorii de laptop având în vedere costul pieselor, Ultrabooks ar costa mai mult de 1.000 de dolari dupa ce ies de pe poarta fabricii. Dar,conform DigiTimes, Intel a oferit vazatorilor variante pentru doua tipuri de Ultrabook, care arata ca,costurile componentelor pot varia de la 475 dolari la 650 dolari pentru 21mm Ultrabooks si de la 493 dolari la 710 dolari pentru 18mm. Compania planifica sa se întâlneasca cu producatorii pentru a lucra la controlul costurilor pentru a mentine pretul sub o mie-desi aceeasi producatori au afirmat ca preturile pieselelor proprii ale Intel sunt un motiv pentru costurile ridicate prognozate.
   Ultrabooks au mai lovit un obstacol si alta parte, probabil datorita celor de la Apple. Vânzatorii se confrunta cu un deficit de carcase din magneziu si aluminiu, pe care Intel vrea sa-l utilizeze pentru Ultrabooks, ceea ce ii duce la utilizarea carcasei din fibra de sticla. Apple a cumparat cel mai probabil toate carcasele pentru sine, ca cei doi furnizori majori de metale componente ale carcasei sunt, de asemenea, furnizori la Apple. Singurul lucru bun despre utilizarea fibrei de sticla decât a metalului:Ultrabooks poate costa cu aproximativ 20 dolari mai ieftin.
   În timp ce producatorii majori cum ar fi Asus si HP apar cu productia Ultrabook, cel putin un alt furnizor este scepticul acestei platforme: fondatorul Acer, Stan Shih, a numit noile laptop-uri un „moft”. Daca Intel si partenerii sai pot sa-si pastreze preturile mai mici decat MacBook Air,dar nu ar putea fi cazul, exista o multime de scepticism care pluteste în jurul valorii aproximative al Ultrabooks si anume daca acestea vor fi viitorul notebook-urilor sau nu.

HED

Sunt pasionat de lumea gaming-ului și IT-ului încă de când eram mic. Pe blogul meu, găsiți știri despre jocuri, informații relevante din domeniul jocurilor video, tutoriale utile și știri din industria IT. Dacă aveți întrebări sau neclarități cu privire la articolele sau tutorialele mele, nu ezitați să lăsați un comentariu și voi răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Poate te interesează şi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.