Întreaga poveste a jocului Mafia II

 Întreaga poveste a jocului Mafia II

Povestea jocului Mafia 2 este o dramă ce cuprinde ascensiunea lui Vito Scaletta, fiul unor imigranţi sicilieni. În timp ce jocul progresează, Vito se alătură familiei mafiote „Falcone” şi devine „un om mare” împreună cu cel mai bun prieten al său, Joe Barbaro.

Povestea începe cu Vito, care se întoarce acasă din al Doilea Război Mondial. El s-a alăturat armatei SUA pentru a evita închisoarea, după ce a fost prins în timp ce jefuia un magazin cu prietenul său Joe Barbaro. Odată ajuns acasă, Vito se reuneşte cu prietenul său Jeo Barbaro şi începe din nou să se angajeze în treburi „murdare”. Ascensiunea lor penala, începe cu Mike Bruski, un mecanic auto care intră în conflict cu Joe. Mike are nevoie de un anumit tip de maşină pentru a lua nişte piese de schimb şi oferă 400$ pentru ea. Pe parcursul jocului Vito, Joe si Henry Tomasino, un om al mafiei, intră destul de repede în diverse strategii murdare împreună cu familiile Falcone, Vinci şi Clemente. Mai jos găsiţi povestea detaliată a jocului împreună cu cele mai importante personaje.

Jocul prezintă o poveste realistă a unei vieţi mafiote a anilor 1940-1950 şi are una dintre cele mai bune poveşti ale jocurilor video de până acum.

Povestea jocului Max Payne 3

Povestea Jocului

Povestea jocului începe într-o noapte ploioasă în Empire Bay unde Vito Scaletta îşi povesteşte trecutul. Vito s-a născut în San Martino, Sicilia, 1925 într-o familie foarte săracă. Câţiva ani mai târziu, tatăl său a decis să se mute în America pentru a începe o noua viaţă, dar din pacate nici în noua lor casă din Empire Bay nu au putut scăpa de sărăcie. În timpul şcolii, Vito îl întalneşte pe Joe Barbaro, un baiat care era implicat într-o bandă. Joe fiind mai mare, l-a protejat pe Vito de bătăuşi, iar aceştia au devenit prieteni foarte apropiaţi şi aveau mare încredere unul în altul.

În 1943, Vito împreună cu prietenul său Joe Barbaro, au jefuit un magazin de bijuterii, dar din păcate un ofiţer de poliţie i-a prins în flagrant. Cei doi au încercat să fugă, iar în cele din urmă Vito a fost prins iar Joe a scăpat. Văzând că Vito a fost un imigrant siclilian şi că cunoaşte limba italiană, poliţia i-a dat posibilitatea de a rămâne în închisoare sau să fie înrolat în armată SUA în campaniile italiene. Vito decide, şi alege armata, apoi este trimis în Regimentul de infanterie 504th de paraşutişti, care a servit în eliberarea Siciliei.

Prima misiune din joc are loc în Sicilia, unde Vito trebuie să salveze un ostatic de fasciştii italieni. După ce au ucis majoritatea soldaţilor inamici, Vito şi membrii supravieţuitori din grupul unei mafii, au reuşit să urce într-un tanc şi i-au întrebat pe soldaţii inamici dacă se predau, aceştia au cedat arătând frică şi respect faţă de mafia siciliană. După misiunea din Sicilia, undeva între anii 1944-1945, Vito a fost împuşcat în luptă, iar după câteva luni petrecute în infirmerie, a fost trimis acasă într-un concediu de o lună. La sosire, Vito se întalneşte cu Joe pentru prima dată de când acesta a plecat. După ce Vito se întalneşte cu mama şi sora lui, Joe a reuşit să îi obţină acte false, de la magazinul lui Giuseppe. Cu aceste documente, el nu va mai trebui să se întoarcă la război în Italia.

povestea jocului Mafia2
Vito află că tatăl său a părăsit familia lăsând în urmă o datorie de 2000$ mafiei. Între timp sora sa este hărţuită de un asasin trimis de cel care l-a împrumutat cu bani pe tatăl său, iar el îşi dă seama că trebuie să îşi ajute familia şi porneşte în căutarea unui loc de muncă, iar pentru asta se întoarce la prietenul său, Joe. Joe îi obţine documente lui Vito, îi oferă o maşină proprie şi îi asigură o sursă sigură de venit. Prima dată lucrează pentru Mike Bruski, proprietar al unui cimitir de maşini, care vinde maşini furate sau le aranjează pentru diferiţi infractori.

Mama lui Vito îl îndeamnă pe acesta să lucreze pentru Federico „Fat Derek” Pappalardo, şef de sindicat şi capul familie Vinci. Atunci când Vito se duce să caute de lucru, Derek îl pune pe Vito să încarce nişte lăzi într-un camion. Vito refuză şi se ia la ceartă cu mâna dreaptă a lui Derek, Ştephen „Steve” Coyne. Vito susţine că el poate face mai mulţi bani lucrând pentru „Barbaro Incorporated”. Steve îl duce pe Vito la Derek spunându-i că oricine lucrează cu Joe nu ar trbui să piardă timpul încărcând lăzi. Derek este prudent când acceptă această afirmaţie, aşa că scoate un pistol, în cazul în care Joe nu va răspunde la telefon sau va spune că nu îl cunoaşte pe Vito. Joe confirmă povestea lui Vito, şi suspiciunea lui Derek este risipită. Apoi, Derek îl întreabă pe Vito dacă doreşte să fie un colector pentru „frizer”. Vito acceptă şi, astfel colectează toate taxele de la muncitorii din docuri, aducându-i de fiecare dată banii lui Derek.

După ce Vito îşi face treaba pentru Derek, Joe îl cheamă până la Barul lui Freddy unde îl informează că i-a găsit de muncă. Vito va lucra pentru un membru Clemente, pe nume Henry Tomasino, care deja îi dă prima slujbă. Henry are nevoie de nişte timbre de gaze, acestea costând foarte mult din cauza lipsei de gaz. Vito are nevoie de ajutorul unei femei pe nume Maria Agnello, pentru a afla nişte informaţii cu privire la infiltrarea în Oficiul de Administratie.

După ce fură timbrele, el se întoarce la Henry pentru a le verifica, iar acesta observă că ştampilele vor expira la mijlocul nopţii. Acum Vito trebuie să meargă la toate staţiile de gaz din oraş pentru a reştampila timbrele.

povestea jocului Mafia2
A doua zi Vito se întoarce la barul lui Freddy unde poartă o discuţie cu Henry şi Joe, iar după şase ore Vito şi Joe trebuie să fure nişte diamante dintr-un mall din mijlocul oraşului. În timp ce aceştia îşi desfăşurau acţiunea o maşină a intrat prin geamul magazinului. Această maşină era a unui gang irlandez pe nume O’Neill, condus de Brian O’Neill. După scurt timp soseşte şi poliţia, iar după un schimb de focuri aceştia scapă nevătămaţi.

Vito se îndreaptă către Freddy după aproximativ o săptămână pentru a face o altă misiune. Henry trebuie să omoare un om pe nume Sidney Pen aka Fat Man, care nu i-a dat banii la timp lui Don Alberto Clemente. Pentru a face acest lucru, Vito trebuie să faca rost de un MG42, pe care l-a găsit la dealerul de arme Harry. Vito se duce în apartamentul unde el, Joe, şi Henry cred că este distileria lui The Fat Man. După uciderea gărzilor lui Fat Man, Vito, Joe şi Henry îl încercuiesc pe acesta. Henry este împuşcat în încercarea de a livra un mesaj lui Clemente, în care era scris că Fat Man a fost omorat. Apoi, Vito îi duce pe cei doi la El Greco, pentru ca Henry să poată fi tratat.

Când Henry îi plăteşte lui Vito 2.000 de dolari pentru ajutorul său, Vito se duce acasă şi îi dă banii lui Francesca, care îi este foarte recunoscătoare.

povestea jocului Mafia2
După cum se pare, a doua zi, când Vito părăseşte apartamentul lui Joe el este arestat pentru furtul ştampilelor ale raţiei de benzină de la Oficiul de Administraţie a Preţului. Unul dintre oamenii din benzinărie l-a turnat, oferind poliţiei informaţii despre familia lui (Francesca şi mama lui Vito), dar acestea nu au spus poliţiei adresa lui. Vito primeşte un avocat cunoscut lui Henry, dar ajutorul acestuia este zadarnic. Procesul lui Vito durează aproximativ trei luni, ca în luna mai să dea sentinţa de 10 ani la Penitenciarul Federal Hartmann. Vito devine profund deprimat, din moment ce este bătut şi tratat teribil. După trei zile, el aude de la Joe că un om numit Leone „Leo” Galante, consilier al familiei Vinci, îl poate ajuta să nu mai aibă probleme în închisoare şi, eventual, să-l ajute să iasă mai devreme. Vito îl gaseşte pe Galante, dar acesta este găsit mai devreme de catre O’Neill, care a fost arestat după ce Vito şi Joe au scăpat cu succes din mall. Vito şi O’Neill se încaieră, dar este evident că O’Neill este superior. Warden opreşte lupta şi îi pune pe Vito si O’Neill în carcera.

Vito a ieşit datorită lui Galante, care vrea ca acesta să fie un alt soldat din echipa sa. La început Vito este pus ca sac de box pentru Pepe Costa, dar în curând se dovedeşte un bun luptător. Galante dedică în curand o mare parte din timpul său în antrenamentul lui Vito şi Pepe. Prima luptă a lui Vito vine după ce acesta lupta în „triada inchisorii”. După lupta din spălătorie, Francesca vine şi îl vizitează pe Vito pentru a-l anunţa că ea se căsătoreşte şi îi spune şi că mama lor este bolnava, aşa că Vito îi spune sa ia ceea ce a mai ramas din banii lui ca un cadou de nunta şi să caute cel mai bun doctor pentru mama lui.

Dupa aceea, Vito este nevoit sa curete baia, apoi este obligat sa faca dus. Timpul de gandire a lui Vito este intrerupt atunci cand trei oameni vroiau sa-l violeze si au venit peste el. Vito a reusit sa elimine doi dintre violatori pana sa vina politistii, apoi Vito este batut si trimis din nou la carcera. In acest timp Vito primeste stiri tulburatoare prin posta, afland ca mama sa a murit in ziua cand Francesca l-a vizitat. Vito este eliberat dupa o perioada de timp, si cand iese acesta constata ca in timp ce a fost la carcera, gasca irlandeza l-a batut pe, Pepe si acum nu poate lupta. Pepe ii spune lui Vito sa-l gaseasca pe O’Neill si sa-i „rupa niste oase”. Vito il gaseste in sala de forta si acolo, dupa o lupta crancena Vito reuseste sa-l injunghie pe O’Neill dupa ce blocheaza multiple lovituri. Din acest moment, Vito petrece restul timpului in celula lui Galante, in timp ce Galante il invata pe Vito modalitatile Mafiei Empire Bay, cele trei familii principale, si il întreaba ce va face dupa ce va iesi.Vito va fi eliberat mai devreme decat se astepta, in aprilie 1951. In timp ce Vito a fost inchis, Joe a inceput să lucreze cu familia Falcone. In timp, acesta incerca sa se adapteze cu cultura anilor ’50, iar impreuna cu Joe si de noul lor prieten Scarpa Eddie (care este al doilea boss din familia Falcone), se duc sa sarbatoreasca la Gradina Edenului eliberarea sa. In drum spre casa, Eddie a uitat sa le spuna ca trebuia sa scape de cadavrul lui Frankie Potts, informator sub acoperire de la FBI. Petrecerea a fost un esec pentru Vito, dar cumva a reusit sa se distreze putin, si cu ajutorul lui Joe si oferta lui Eddie a inceput rapid sa lucreze pentru familia Falcone, vanzand tigari furate. Una dintre misiunile cele mai importante ale lui Vito a fost asasinarea lui Luca Gurino, capul familiei Clemente, desi motivul sau principal este sa afle ce sa intamplat cu Harvey „Beans” Epstein, Antonio „Tony Balls” Balsamo şi Frankie Mick. El se indreapta spre Little Italia urmarindu-l pe Luca de la barul lui Freddy pana la abatorul lui Clemente, apoi se furiseaza prin sistemului de canalizare si incearca sa ajunga in camera de procesare a carnii. El ii gaseste pe Beans si Balls (Frankie Mick fiind mort pe podea, probabil ucis de oamenii lui Luca), si ii elibereaza. Vito si Balls se lupta cu soldatii lui Luca dupa care Balls sare sa-l bată pe Luca. Vito paraseste abatorul inainte ca Balls si Beans sa-l ucida pe Luca. Curand, Vito şi Joe castiga increderea si respectul lui Don Carlo Falcone si, impreuna cu recomandarea lui Galante, ei devin de incredere in familia Falcone.

Dupa aproximativ doua saptamani sau cam asa ceva, Eddie si Don Falcone ordona lui Vito si Joe (acum soldati), sa faca o mutare in familia Clemente, prin asasinarea lui Don Clemente . Vito si Joe, impreuna cu ajutorul tanarului Marty care ii ajuta ca sofer, se duc la Empire Arms Hotel pentru a plasa o bomba in sala de conferinte unde Clemente a organizat o reuniune de familie. Planul esueaza, deoarece Alberto era in baie, la momentul exploziei neplanificate. Acum Vito si Joe isi croiesc drum prin hotel pentru a-l ucide pe Don Clemente. Ei ajung in parcare unde l-au gasit pe Marty mort, ucis de catre Don Clemente si oamenii lui. Vito si Joe il urmaresc cu masina pe Don Clemente tragand in masina pana cand aceasta era complet distrusa. Apoi, Joe merge langa masină si isi goleste Thompsonul 1928 in ocupanţi, ucigandu-l pe Clemente. Dupa lovitura, Vito este abordat de Henry care doreste sa scape de prabusirea familiei Clemente apropiindu-se de familia Falcone. Astfel, Vito organizează o intalnire pentru ca Henry sa se intalneasca cu Eddie. Eddie este de acord sa-l ajute pe Henry, si il pune sa-l omoare pe Galante pentru a-si dovedi valoarea. Vito refuza sa ia parte la asasinarea lui, dupa ajutorul primit in inchisoare de la acesta, asa ca se grabeste sa ajunga la Galante acasa pentru a incerca să-l scoata de acolo. Orice s-ar intampla in timpul misiunii, se va termina totul cu Galante plecand spre Lost Heaven.

intreaga poveste red dead redemption
Dupa afacerile cu Galante, Vito se intoarce acasa si o gaseste pe sorsa sa Francesca in fata usii, plangand. Ea ii spune ca sotul ei a batut-o si ca il inseala. Auzind asta, Vito merge spre apartamentul lui Eric, gasind-ul pe acesta in toiul unei petreceri, apoi il ameninta pe acesta cu moartea daca va mai continua sa abuzeze de sora sa Francesca. Francesca este speriata de ceea ce Vito a devenit si incarca sa taie toate legaturile cu el.

In acea noapte Vito merge la culcare, dar este trezit brusc de Gangul O’Neill, condus acum de Mickey Desmond, varul lui O’Neill. In razbunarea varului sau, Desmond a ordonat oamenilor sai sa il arda de viu pe Vito, acestia incendiind casa lui Vito cu cocktail-uri Molotov. Din fericire Vito scapa din casa in ultimul moment, lasand in casa armele, hainele si toti banii pe care ia strans pana acum. In cele din urma Vito reuseste sa ajunga la apartamentul lui Joe, unde ramane uimit de renovarile facute de acesta, dar foarte ingrijorat de Gangul O’Neill. Vito este nevoit sa poarte camasa si pantalonii demodati pe care Joe ii purta, apoi pornesc spre Hill of Tara, Kingston, acolo aflandu-se Desmond si oamenii lui. Dupa un schimb de focuri, acestia il omoara pe Desmond si oamenii sai, apoi Joe i-a facut o favoare lui Vito, oferindui acestuia un apartament.

A doua zi Vito impreuna cu Joe merg in parcul Lincoln sa se intalneasca cu Henry pentru a intra in traficul de droguri. Ei primesc un imprumut de bani de la Bruno Levine, care stabileste o tranzactie de droguri cu un grup de imigranti chinezi numit Empire Bay Triade. Baietii incep sa obtina profituri bune din vanzarea drogurilor, dar dupa aproximativ o saptamana Vito primeste un telefon de la Henry in care este informat ca Don Falcone a aflat de afacerea lor si isi vrea dreptul 60.000 de dolari si il cheama pe acesta in parcul Lincoln pentru a discuta. In acest timp, Triadele descopera ca Henry este un informator FBI si il ucid cu brutalitate in plina zi, in parcul Lincoln, Vito si Joe ajungand prea tarziu pentru a-l mai salva pe acesta.

Stand langa cadavrul lui Henry Tomasino, Vito il vede pe Zhe Yun Wong, intr-o masina a Triadelor si decide sa il urmareasca. In cele din urma, Wong se opreste la Red Dragon Restaurant, un restaurant chinezesc unde Wong are o fabrica de droguri secreta. Vito si Joe intra in restaurant, iar dupa un lung schimb de focuri acestia omoara toti membrii Triads din restaurant iar in final ajung la Wong, unde Joe ii pune arma la cap, si il intreaba de ce l-a ucis pe Henry si unde sunt banii care au fost luati de la el. Wong refuza sa spuna unde sunt banii, iar despre Henry spune ca ar fi fost un informator FBI, ceea ce Joe nu vrea sa creada si il omoara pe acesta, spre nemultumirea lui Vito, care dorea sa il mai interogheze pe Wong, in speranta ca va afla mai multe informatii.

povestea jocului Mafia2

Acum, pentru a plati datoriile lui Bruno, Vito si Joe accepta orice job. Eddie ii ofera lui Vito si Joe un asasinat in numele familiei Salieri. Tinta lor este Thomas Angelo in varsta de 51 de ani. Vito si Joe vorbesc despre ceea ce trebuie sa faca in drum spre casa lui intr-o masina Smith Thunderbolt pe care Eddie le-a oferit-o doar pentru aceasta ocazie. Cand ajung, Vito il intreaba „Dl. Angelo?”. Tommy raspunde cu da, fiind confuz si surprins. Apoi, Vito ii spune, „Dl. Salieri va trimite salutarile lui”, dupa care scoate arma Joe Remington 870 tragand in pieptul lui Angelo. Vito si Joe sunt urmariti de politisti, dar reusesc sa scape. Acum Joe si Vito se duc pe drumuri separate pentru a castiga destui bani pentru a-i plati datoria lui Bruno. Vito se duce la Derek, care i-a oferit un job legat de manipularea unei greve.

Vito il ajuta pe Derek pana cand unul dintre lucratorii din docuri ii spune lui Vito cum a murit tatal sau cu adevarat. El i-a spus ca l-a vazut pe Steve inecandu-l pe Antonio Scaletta. O alta dovada ca Derek a ordonat moartea lui Antonio si Steve a urmat ordinele. Vito ii ucide pe Steve si Derek, precum si pe apropiatii lor si apoi ii ia banii lui Derek. Dupa ce Vito colecteaza partea lui din datorie, se indreapta spre Joe, dar acesta nu este de gasit. Vito il intreaba pe Eddie ce s-a intamplat, dar Eddie este mult mai interesat de afacerile in comertul cu droguri. Vito il minte si apoi se duce la Giuseppe pentru a vedea daca el stie ce s-a intamplat cu Joe. El spune ca Joe a fost rapit si dus la cafeneaua Mona Lisa. Vito merge acolo doar ca este batut de doi oameni de-a lui Vinci. Vito se trezeste intr-un santier de constructii, Joe fiind grav batut si legat langa el, ambii fiind interogati de Don Franco „Frank” Vinci.

Dupa ce Don Vinci pleaca, Vito si Joe se dezleaga si ucid jumatate de oamenii lui Vinci, dupa care evadeaza din cladire. Amandoi se duc la El Greco, unde Joe ii da lui Vito jumatate din datorie, apoi acesta se duce la Bruno si ii da bani. Bruno ii spune ca i-a oferit tatalui sau acelasi imprumut pentru problema lui cu alcoolul, dupa care Vito pleaca acasa infuriat. Jocul revine in ziua curenta prezentandu-l pe Vito uitandu-se intr-un albumul foto. Apoi, Vito trbuia sa-l omoare pe Falcone pentru Galante, aceasta fiind sansa lui de rascumparare. Vito se duce la planetariul Zavesky Observatory in Hillwood si unde incearca sa ajunga in centrul cladirii trecand de oamenii lui Falcone. In timp ce se apropie de Falcone, Joe apare cu un Smith si un Revolver Wesson 19 indreptate spre capul lui Vito. Dupa monologul lui Falcone, Joe decide sa-l ajute pe Vito in uciderea lui Falcone. El si Vito continua sa ucida toate garzile ramase, iar in cele din urma, Falcone apare tinand in mana un Thompson 1928 cu care incearca sa-i omoare pe cei doi, dar Vito reuseste sa-l ocheasca de mai multe ori.    Falcone, fiind mortal ranit, incearca sa se tarasca departe dar Vito mai trage in el inca de trei ori in timp ce ii spune cat de obosit este sa ucida pentru alte persoane, apoi ii da lovitura finala in partea din spate a capului. Vito si Joe pleaca de la planetariu dar afara ii asteptau un grup din oamenii lui Vinci impreuna cu Galante.

povestea jocului Mafia2
Galante ii ia pe cei doi in masina, Vito fiind in limuzina cu Galante, in timp ce Joe era intr-o alta masina. Dupa scurt timp, masina in care era Joe s-a intreptat in alta directie, probabil spre Observatorul vechi, unde Frankie Potts a fost ingropat. Galante ii spune lui Vito „Imi pare rau baiete, dar el nu a facut parte din intelegerea noastra”. Camera arata pe Vito furios inainte de a iesi din masina afisand un peisaj al Empire Bay. SFARSIT.

Minimum system requirements

 • Operating System: Microsoft Windows XP (SP2 or later) / Windows Vista / Windows 7
 • Processor: Pentium D 3Ghz or AMD Athlon 64 X2 3600+ (Dual core) or higher
 • RAM: 1.5 GB
 • Video Card: nVidia GeForce 8600 / ATI HD2600 Pro or better
 • Hard Disk Space: 8 GB
 • Sound Card: 100% DirectX 9.0c compatible sound card
 • Peripherals: Keyboard and mouse or Windows compatible gamepad
 • Recommended system requirementsEdit

 • Operating System: Microsoft Windows XP (SP2 or later) / Windows Vista / Windows 7
 • Processor: 2.4 GHz Quad Core processor
 • RAM: 2 GB
 • Video Card: nVidia GeForce 9800 GTX / ATI Radeon HD 3870 or better
 • Hard Disk: 10 GB
 • Sound Card: 100% DirectX 9.0c compliant card
 • Peripherals: Keyboard and mouse or Windows compatible gamepad
 • HED

  Sunt pasionat de lumea gaming-ului și IT-ului încă de când eram mic. Pe blogul meu, găsiți știri despre jocuri, informații relevante din domeniul jocurilor video, tutoriale utile și știri din industria IT. Dacă aveți întrebări sau neclarități cu privire la articolele sau tutorialele mele, nu ezitați să lăsați un comentariu și voi răspunde în cel mai scurt timp posibil.

  Poate te interesează şi

  0 Comment

  • […] Intreaga poveste a jocului Mafia II […]

  • Un joc cu o poveste foarte complexa si interesanta care este completata de grafica avansata, gameplay-ul si vizualizarea filmelor dintre misiuni fiind o placere.

  • […] Adventures”. Acesta este cel mai bun prieten a lui Vito Scaletta. Dupa cum stiti din povestea jocului Mafia 2, in timp ce Vito lupta in al doilea razboi mondial, Joe a inceput sa intre in diferite activitati […]

  • […] “Vito” Scaletta este protagonistul celui de-al doilea joc din seria Mafia, si anume Mafia 2 (II), dezovltat de catre 2K Games. In timp ce povestea progreseaza, acesta ajunge un “mare […]

  • mafia 2 este cel mai reusit joc dar are prea multi gb ar trebuii sa aiba doar vreo 3 gb

  Leave a Reply

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.