Placa de baza Mini-ITX a implinit 10 ani

 Placa de baza Mini-ITX a implinit 10 ani

   Inventatorul VIA, care a lansat afacerea cu placi de baza mini-ITX în 2001, a lansat o carte electronica care ofera informatii precum istoria de neuitat a computerelor Mini-ITX.
VIA a aratat prima data design-ul Mini-ITX în martie 2001, primele placi fiind vandute în aprilie si cele cu design-ul VT6010 Mini-ITX în luna noiembrie. Prima placa disponibila a fost EPIA-8000, care a fost lansata în aprilie 2002 si a fost construita pentru un procesor VIA C3 de 800 MHz cu nucleu Eden.
   Mini-ITX 2.0 a fost anuntata în 2008 si a fost prima placa care suporta procesoare Nano, VB8001, a fost vânduta în octombrie 2008. Mai recent, placa Epia-M900 care suporta Nano dual-core a fost lansata in luna iulie a acestui an. Cele mai multe placi Mini-ITX din ziua de astazi sunt vândute in domeniile industriale si aplicatiilor integrate.
   VIA considera ca cea mai mare oportunitate pentru Mini-ITX, în viitor, vor fi tarile în curs de dezvoltare, inclusiv China, India, Orientul Mijlociu si America Latina. Cum „cloud computing” este in plina dezvoltare si placile mici ca dimensiuni au inceput sa devina mai atractive, VIA spera ca Mini-ITX sa fie o „platforma standard pentru alimentarea unor astfel de dispozitive”.

HED

hedmasster: Web developer , Web designer , Games reviewer . Pasionat de IT & Gaming , owner www.blasterzone.ro & www.graphicpedia.ro. Dacă aveţi nelămuriri în privinţa unor articole/tutoriale puteţi lăsa un comentariu şi în cel mai scurt timp vă voi răspunde.

Poate te interesează şi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.