Samsung a anuntat productia de memorie RAM DDR3 clasa 20nm la noua sa fabrica

 Samsung a anuntat productia de memorie RAM DDR3 clasa 20nm la noua sa fabrica

Marele sud-coreean Samsung Electronics are doua motive pentru a sarbatori zilele acestea, pentru ca si-a inceput operatiunile noua sa fabrica de memorii Line-16 (care pretinde a fi cea mai mare din lume) si dat spre productia in masa a primului chip DDR3 DRAM clasa-20nm.

Clasa 20nm DDR3 de la Samsung sustine ca va imbunatati productivitatea cu 50% si reducerea consumului de energie cu 40% fata de clasa 30nm. Pentru inceput Samsung merge pana la 2Gb, in ceea ce priveste densitatea cu 2xnm DRAM DDR3, dar pâna la sfârsitul acestui an intentioneaza sa ajunga la 4 Gb, astfel incât sa permita o mai mare capacitate a modulelor de memorie (16GB si 32GB).

In ceea ce priveste localizarea fabricii Line-16, aceasta este situat la Samsung Nano City Complex in Hwaseong, provincia Gyeonggi, se intinde pe 12 cladiri si are aproximativ 198,000 de metri patrati spatiu de lucru. Aceasta fabrica reprezinta o investitie de 10 miliarde dolari care vizeaza consolidarea conducerii Samsung spre top pe piata de memorii.

HED

Sunt pasionat de lumea gaming-ului și IT-ului încă de când eram mic. Pe blogul meu, găsiți știri despre jocuri, informații relevante din domeniul jocurilor video, tutoriale utile și știri din industria IT. Dacă aveți întrebări sau neclarități cu privire la articolele sau tutorialele mele, nu ezitați să lăsați un comentariu și voi răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Poate te interesează şi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.