Seagate a fabricat HDD-ul de 3TB,spargand bariera de 2.1TB

 Seagate a fabricat HDD-ul de 3TB,spargand bariera de 2.1TB

Seagate a lansat marti  anticipatul HDD de 3TB ,Barracuda XT,astfel a eliminat nevoia de a cumpara HDD sau programe care sa treaca bariera de 2.1TB. Seagate a comunicat vara trecuta ca vor fabrica primul HDD de 3TB, Constellation ES,folosit pentru centre cu servere in timpul lui 2010.

Prin urmare,HDD Barracuda XT se livreaza la capaciatea maxima pentru servere si statii de lucru,sisteme ce produc si editeaza filme HD si calculatoare performante folosite pentru cele mai noi jocuri.
In prezent, pentru a recunoaste mai mult de 2.1TB calculatoarele trebuie sa foloseasca Unified Extensible Firmware Interface(UEFI) versiunea standard pe care Intel si IBM a introdus-o in 2007. Cu toate acestea, UEFI standard nu a fost adoptat la scara larga.

“Credem ca UEFI va ramane o categorie nativa pentru mai mult timp pana va fi adoptat la scara larga.”a spus David Burks, directorul de marketing de la Seagate.”Am simtit cu tarie ca aveam nevoie de un produs care nu necesita UEFI pentru clientii care vor sa foloseaca toata capaciatea acestor mari HDD.”
Utilizatorii pot instala HDD Barracuda XT in computerele lor la fel ca orice alt HDD, folosind Windows pentru a formata partitiile.

Daca versiunea de Windows este XP,acesta va accesa doar 900GB din capaciatea HDD adica portiunea pana la 2.1 TB. In cazul in care folositi Windows Vista sau Windows 7 acestea vor recunoaste 2.1 TB. Utilizatorii vor fi nevoiti sa downloadati si sa instalati DiskWizard firmware.

Odata instalat,interfata utilizatorului va arata 2 partitii,una de 2.1TB si cealalta de 900GB,apoi lasand utilizatorul sa seteze capaciatea fiecarei partitii dupa nevoile fiecaruia.Utilizatorii nu vor putea sa-si creeze o singura partitie de 3TB.

Noul Barracuda XT difera fata de predecesorul de 2TB. Singura mare diferenta este aceea ca acesta are 5 discuri fata de 4 al celui  de 2TB. La fel ca predecesorul lui Barracuda XT are viteza de 7200rpm si utilizeaza interfata ATA(SATA 3.0). HDD are memoria cache de 64MB care se adauga la performantele lui.

HED

Sunt pasionat de lumea gaming-ului și IT-ului încă de când eram mic. Pe blogul meu, găsiți știri despre jocuri, informații relevante din domeniul jocurilor video, tutoriale utile și știri din industria IT. Dacă aveți întrebări sau neclarități cu privire la articolele sau tutorialele mele, nu ezitați să lăsați un comentariu și voi răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Poate te interesează şi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.