Eroare format “Windows cannot format this Drive…”

HED
23 august 2011

Nu poti formata o partitie sau un Stick USB ?

In acest tutorial , din cate se observa si in titlu vom vedea cum rezolvam eroarea Windows cannot format this drive, Quit any disk utilities or other programs that are using this drive and try agian formating” , eroare pe care o putem primi in momentul in care dorim formatarea unui Stick USB sau a unei partitii.

Aceasta eroare o puteti primi in cazul in care un program ruleaza un fisier din partitia respectiva sau din cauza unui virus.

Pentru a putea formata mergem in meniul START -> RUN ( Windows + R ) si introducem diskmgmt.msc apoi ENTER. Acum ne va deschide o fereastra cu detaliile partitiilor din computer. Acum clcik dreapta pe unitatea pe care doriti sa o formatati si selectati formatul , click pe Ok si asteptati :


Click YES apoi mergeti si verificati unitatea respectiva daca a fost formatata.

About - hedmasster: Web developer , Web designer , Games reviewer . Pasionat de IT & Gaming , owner www.blasterzone.ro & www.graphicpedia.ro. Dacă aveţi nelămuriri în privinţa unor articole/tutoriale puteţi lăsa un comentariu şi în cel mai scurt timp vă voi răspunde.

Displaying 20 Comments
Spune-ti parerea

 1. Plm spune:

  Merge tataah!!!

 2. CAAAhhh spune:

  Nu merge…nu pot sa dua format knd dau click dreapta

 3. A mers :) spune:

  A mers bahhhh!!!Eu am dat de doua ori.Prima data mia dat o eroare…Apoi a mers si s-a formatat!THX MAN!!!Cati virusi avem pe asta doamne!Iti raman dator !

 4. Gaby Bha spune:

  Mie nu imi arata ''Format'' cand dau click-dreapta… Daca ai facut tutorialul asta puteai sa ne si explici :-j.

 5. Babei Emanuel spune:

  ms mult merge.

 6. George spune:

  Nu imi merge…..Dau click dreapta dar FORMAT este inchis nu pot da click pe el pentru formatare ce sa fac ? 😀

 7. Vlad Stefan spune:

  nu mi-a mers.

 8. Razvan Mihoc spune:

  Multumes! Merge 100%

 9. Georgiana Androne Rasteanu spune:

  nu imi apare format….ce fac?

 10. User spune:

  Multumesc mult omule…ma.i scos dintr.o mare belea.ms inca o data

 11. Valy spune:

  Merge. Daca nu apare format trebuie sa apara “New Partition”, “Properties” si inca ceva. Apesi New Partition, dai next, apoi selectezi tipul de formatare (FAT32) next pana la capat! Si functioneaza!

 12. Inno GalatiRecords spune:

  La mine a mers. Multumesc!

 13. gigi spune:

  Merci,chiar am avut nevoie.

 14. gabi o spune:

  Si la mine a mers dar in prima faza doar pe jumatate. Adica imi dadea aceeasi eroare ca nu poate fi formatat, asa ca am dat clic dreapta stergere partitie apoi format si gata, hdd-ul a putut fi formatat 100%! incercati si varianta asta.

 15. Viorel Rotaru spune:

  Super, multumesc multumesc multumesc, ati dat un sfat foarte util, mie mi-a mers, sa fiti sanatos si va astept si cu alte sfaturi utile. Dupa ce dati Format, asteptati ca dureaza un pic procesul. Offff!!! un sfat de milioane, mersi.

 16. Maidanu MC spune:

  Iti multumesc, a functionat aceasta metoda !

 17. Alex spune:

  A mers! Sunt asa de fericit! Acolo am instalat un antivirus pe care nu il mai puteam instala, iar prin metoda clasica nu a mers! Super tare!

 18. jiglea bogdan spune:

  A functionat perfect am formatat 32 gbyte usb imunizat cu bitdefender imuniz(ADICA AVEA ACTIVAT OPRIRE PORNIRE STICK AUTOPLAY) si nu puteam sterge autorun.info NICI EDITA NICI CU UNLUCKER NICI EDITA. TU MIAI REZOLVAT SITUATIA CU COMENTARIUL TAU MULTUMESC MULT JIGLEA BOGDAN.

Lasa un comentariu

XHTML: Poti folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>