HDD-ul Amphibious de la Rocstor duce securitatea datelor la un alt nivel

 HDD-ul Amphibious de la Rocstor duce securitatea datelor la un alt nivel

   Rocstor a profitat de ocazia de la CES Las Vegas pentru a introduce în noul hard disk Amphibious care ii vizeaza pe cei care tin foarte mult la datele lor sensibile, fiind închise ca in Fort Knox. Dispunând de o metoda de autentificare în doua etape, Amphibious foloseste un smart card, o tastatura si criptare hardware in timp real timp pentru a va asigura ca fisierele nu sunt niciodata accesate de catre persoana gresita. Are o carcasa dintr-un aliaj de aluminiu de calitate, astfel încât nu va putea fi spart sau deschis.

   „Amphibious de la Rocstor este un dispozitiv conceput pentru a fi utilizate de consumatori, intreprinderi, institutii, aplicatii militare si guvernamentale si este cel mai sigur si inovator dispozitiv de pastrare a datelor de pe piata. Vine într-o forma compacta si design atractiv.” a declarat astazi Asher Ghadoushi, Director Rocstor.
   „Una dintre caracteristicile cele mai distinctive este ca Amphibious poate avea integrate Smartcard-uri standard, precum si unele specifice de la Guvern sau smartcarduri PIV si foloseste numai module crypto NITS si FIPS 140-2 de criptare hardware în timp real, cu autentificare inteligenta a cardului, care permite utilizatorilor sa schimbe diferitele marci de hard disk-uri sau SSD-uri.”
   Amphibious este format dintr-un HDD SATA (cu o capacitate peste 1 TB) sau SSD, are suport pentru USB 2.0 sau conectivitate Firewire 800 si este compatibil cu sisteme Mac, Windows si Linux. Acesta dispune de o rezistenta de 256-biti AES-key precum si un modul crypto FIPS 140-2-certified si este capabil de viteze de pana la 800 megabiti pe secunda.
   Amphibious va fi disponibil in primul trimestru al anului 2012, prin distributie Rocstor si canalele de reseller din SUA si Canada, dar nu este înca clar cât de mult veti plati pentru privilegiul de a va securiza datele.

HED

hedmasster: Web developer , Web designer , Games reviewer . Pasionat de IT & Gaming , owner www.blasterzone.ro & www.graphicpedia.ro. Dacă aveţi nelămuriri în privinţa unor articole/tutoriale puteţi lăsa un comentariu şi în cel mai scurt timp vă voi răspunde.

Poate te interesează şi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.