Hard disk-ul a avut un crash?

HED
30 decembrie 2011

Stim ca bratul de read/write nu atinge platanele în interiorul hard disk-ului. Atunci cand platanele se rotesc ating viteze între 3600 rpm si 7200 rpm. Din perspectiva bratului, platanele se misca la aproximativ 150 mph si o perna de aer foarte subtire le desparte si face ca bratul sa “zboare” peste platane. Daca chiar si cel mai mic fir de praf ajunge pe platan, “zborul” este perturbat, iar bratul atinge platanul astfel cauzand zgarieturi. Atingerea determina la randul ei mult mai mult praf care se imprastie pe platane si de acolo totul s-a terminat.

Un alt lucru care ar face un hard disk sa esueze este sunetul provocat de rulmentii motorului de actionare al bratului. Deci cand auziti un astfel de sunet sa stiti ca hard diskul va ceda.
Hard disk-urile sunt uimitor de rezistente în ziua de astazi, cu “timpul mediu între defectari” (MTBF-Mean Time Between Failures) intre 500.000 si 1.000.000 de ore. Asta înseamna ca, în medie, un hard disk cedeaza dupa numarul specificat de ore, cu jumatate din unitati rezistand mai mult si jumatate mai putin. 500.000 de ore sunt aproximativ 57 de ani. În mod clar, nu toate unitatile vor rezista 57 de ani, deci backup-urile frecvente sunt importante.

About - hedmasster: Web developer , Web designer , Games reviewer . Pasionat de IT & Gaming , owner www.blasterzone.ro & www.graphicpedia.ro. Dacă aveţi nelămuriri în privinţa unor articole/tutoriale puteţi lăsa un comentariu şi în cel mai scurt timp vă voi răspunde.

Lasa un comentariu

XHTML: Poti folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>