Hard disk-ul a avut un crash?

 Hard disk-ul a avut un crash?

Stim ca bratul de read/write nu atinge platanele în interiorul hard disk-ului. Atunci cand platanele se rotesc ating viteze între 3600 rpm si 7200 rpm. Din perspectiva bratului, platanele se misca la aproximativ 150 mph si o perna de aer foarte subtire le desparte si face ca bratul sa „zboare” peste platane. Daca chiar si cel mai mic fir de praf ajunge pe platan, „zborul” este perturbat, iar bratul atinge platanul astfel cauzand zgarieturi. Atingerea determina la randul ei mult mai mult praf care se imprastie pe platane si de acolo totul s-a terminat.

Un alt lucru care ar face un hard disk sa esueze este sunetul provocat de rulmentii motorului de actionare al bratului. Deci cand auziti un astfel de sunet sa stiti ca hard diskul va ceda.
Hard disk-urile sunt uimitor de rezistente în ziua de astazi, cu „timpul mediu între defectari” (MTBF-Mean Time Between Failures) intre 500.000 si 1.000.000 de ore. Asta înseamna ca, în medie, un hard disk cedeaza dupa numarul specificat de ore, cu jumatate din unitati rezistand mai mult si jumatate mai putin. 500.000 de ore sunt aproximativ 57 de ani. În mod clar, nu toate unitatile vor rezista 57 de ani, deci backup-urile frecvente sunt importante.

HED

Sunt pasionat de lumea gaming-ului și IT-ului încă de când eram mic. Pe blogul meu, găsiți știri despre jocuri, informații relevante din domeniul jocurilor video, tutoriale utile și știri din industria IT. Dacă aveți întrebări sau neclarități cu privire la articolele sau tutorialele mele, nu ezitați să lăsați un comentariu și voi răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Poate te interesează şi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.