Ce sunt porturile USB

HED
02 ianuarie 2012

Aproape orice computer pe care îl cumpăraţi astăzi are unul sau mai mulţi conectori Universal Serial Bus (USB). Aceşti conectori USB vă permit să ataşaţi computerului mouse-uri, imprimante şi alte accesorii, foarte rapid şi usor. Sistemul de operare suportă USB, deci instalarea driverelor dispozitivelor este rapidă şi uşoară. În comparaţie cu alte moduri de a conecta dispozitivele la computer (inclusiv porturile paralele, porturi seriale şi plăci speciale pe care le instalaţi în interiorul carcasei computerului), dispozitivele USB sunt incredibil de simple.


Oricine a stat în jurul calculatoarelor pentru un timp, ştie cam ce problemă încearcă să rezolve porturile Universal Serial Bus – în trecut, conectarea dispozitivelelor la computere era o durere de cap.

Imprimantele erau conectate la porturile paralele şi majoritatea calculatoarelor au venit doar cu un singur port de acest gen. Lucruri cum ar fi dispozitivele de stocare externe, care au nevoie de o conexiune cu o viteză mai mare, puteau folosi portul paralel dar de multe ori cu un succes limitat şi viteză nu prea mare.

Modemurile utilizau portul serial, dar şi unele imprimante şi o varietate de lucruri ciudate, cum ar fi PDA-urile şi camerele digitale. Cele mai multe calculatoare aveau cel puţin două porturi serial şi au fost foarte lente în cele mai multe cazuri.

Dispozitivele care aveau nevoie de conexiuni mai rapide au venit cu propriile lor plăci, care trebuiau să se potrivească într-un slot în interiorul carcasei calculatorului. Din păcate, numărul de sloturi pentru plăci este limitat şi unele dintre acestea sunt dificil de instalat.

Scopul USB-ului este să sfârşească toate aceste dureri de cap. Universal Serial Bus vă oferă un singur mod standardizat şi usor de utilizat de a conecta până la 127 de dispozitive la un calculator.Aproape toate perifericele sunt fabricate într-o versiune USB. O listă de dispozitive USB, pe care le puteţi cumpăra chiar astăzi:

 • Imprimante;
 • Scanere;
 • Mouse-uri;
 • Joystickuri;
 • Aparate foto digitale;
 • Webcam-uri;
 • Modemuri;
 • Boxe;
 • Telefoane;
 • Dispozitive de stocare;
 • Conexiuni in retea;
 • About - hedmasster: Web developer , Web designer , Games reviewer . Pasionat de IT & Gaming , owner www.blasterzone.ro & www.graphicpedia.ro. Dacă aveţi nelămuriri în privinţa unor articole/tutoriale puteţi lăsa un comentariu şi în cel mai scurt timp vă voi răspunde.

  Displaying 5 Comments
  Spune-ti parerea

  1. […] imaginii, corectie gamma, îmbunatatirea imaginii etc. Pentru a mentine compatibilitatea cu USB 2.0, include un codificator JPEG (MJPEG) .Productia in masa a GL3620 va fi disponibila în […]

  2. […] station port” şi uşurează utilizatorii, anunţând oficial că noul Vaio Z suportă USB de tip 2.0 dar şi de tip 3.0. Portul nu va conlucra cu celalalte dispozitivele Thunderbolt(numele […]

  3. […] este format dintr-un HDD SATA (cu o capacitate peste 1 TB) sau SSD, are suport pentru USB 2.0 sau conectivitate Firewire 800 si este compatibil cu sisteme Mac, Windows si Linux. Acesta […]

  4. […] flash USB sunt convenabile, portabile si foarte usor de pierdut. Problema este, mai ales daca transportati […]

  Lasa un comentariu

  XHTML: Poti folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>