Sfaturi, Tricuri Si Secrete Despre Windows 7 Part V

 Sfaturi, Tricuri Si Secrete Despre Windows 7 Part V

Trucuri prin care aranjam spatiul de lucru asa cum doriti, sfaturi pentru rezolvarile anumitor probleme sau moduri de a stoarce performanta de la Windows 7, in acest articol veti afla lucruri care v-ar putea ajuta. Vom continua articolul Sfaturi, Tricuri Si Secrete Despre Windows 7 part IV:

41.Personalizati UAC (User Account Control)

User Account Control din Windows Vista a fost o idee buna, dar punea in aplicare a ridicat mult prea multe alerte. Din fericire, Windows 7 afiseaza avertismente mai putine, si va permite sa mai modificati setarile UAC pentru a potrivi setarile de securitate si fara pop-up-uri. (Start> Control Panel> Change User Account Control Settings).

42.Utilizati Sticky Notes

Sticky Notes este o aplicatie simpla si utila din Windows 7. Lansati StikyNot.exe si aveti posibilitatea sa va lansati pe desktop diferite notite, faceti clic dreapta pe o nota pentru a-i schimba culoarea; faceti clic pe semnul + de pe bara de titlu pentru a adauga nota o alta nota, si faceti clic pe o nota si apasati Alt + 4 pentru a inchide nota (notele sunt salvate automat).

43.Deschideti un folder intr-un proces nou

In mod implicit Windows 7 deschide dosare in acelasi proces. Acest lucru economiseste resursele sistemului, dar inseamna ca atunci cand un folder se blocheaza, blocheaza toate folderele. Daca sistemul pare instabil, sau faceti ceva in Explorer in mod regulat care pare cauza crashuri, deschideti MYComputer, tineti apasata tasta Shift, clic-dreapta pe unitatea dvs. si selectati Open in New Process.    Dosarul va fi acum lansat intr-un proces separat, si astfel un crash este mai putin probabil sa afecteze alt fisier.

44.Uita-te la mai multe videoclipuri

Windows Media Player 12 este un program puternic, dar inca nu va reda toate fisierele audio si video pe care le veti gasi on-line. Din fericire primul pachet de codecuri freeware Windows 7 [shark007.net/win7codecs.html] a fost lansat, si instalarea ar putea face fisierele multimedia care v-au creat probleme sa functioneze.

45.Fonturile

Deschideti fereastra de fonturi din Windows XP si Vista si veti vedea numele fonturilor, probabil, cu pictograme pentru a va spun daca sunt TrueType sau OpenType. Windows 7 vede utile imbunatatirile legate de fonturi.
Deschideti ferestra cu fonturi si veti gasi o previzualizare pentru fiecare font, oferindu-va o idee rapida de modul in care acestea arata.
Plictiseala defilarii prin intrari multiple pentru fiecare familie, cum ar fi Times New Roman, Times New Roman Bold, Times New Roman Bold Italic si asa mai departe, s-a incheiat in cele din urma. Acum exista doar o singura intrare pentru fiecare font (desi aveti posibilitatea sa vedeti in continuare ceilalti membri ai familiei).
Exista un nou font OpenType, Gabriola, adaugat la amestec. Este un font atractiv, merita incercat data viitoare cand aveti nevoie de un document elegant care sa iasa in evidenta .

46.Restaurati gadget-urile

Windows 7 a inasprit securitatea prin refuzul de a rula gadget-urile daca UAC a fost oprit, asta inseamna limitarea daunelor malware. Daca ati dezactivat UAC, si va e dor de gadget-uri asumandu-va riscul de securitate, exista o modalitate usoara sa revina totul la normal. Rulati regedit, explorati pana la HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Sidebar\Settings, creati o valoare DWORD, denumiti-o AllowElevatedProcess si setati-o la 1. Gadget-urile ar trebui sa inceapa sa functionze imediat.

47.Noi formate WordPad

In mod implicit WordPad va salva documentele in format Rich Text, la fel ca inainte. Dar vezi lista formatelor din Save As si veti vedea, ca aveti posibilitatea sa salvati (sau sa deschideti), fisierele din Office 2007, adica .docx sau formatele OpenDocument, adica .odt.

48.Protejati-va datele

Memoriile flash USB sunt convenabile, portabile si foarte usor de pierdut. Problema este, mai ales daca transportati date sensibile. Din fericire, Windows 7 are solutia: criptarea documentelor voastre cu o extensie a tehnologiei BitLocker Microsoft, si numai cineva cu parola va fi capabil sa le acceseze. Faceti clic dreapta pe unitatea flash USB, selectati Turn On BitLocker si urmati instructiunile pentru a proteja fisierele private.

49.Minimizati rapid

Daca aveti mai multe ferestre deschise pe desktop si acesta devine prea aglomerat, este un proces consumator de timp pentru a le minimiza pe toate. In Windows 7 aveti posibilitatea sa utilizati caracteristica Shake Aero pentru a minimiza totul in cateva secunde, folosind mouse-ul. Prinde bara de titlu a ferestrei pe care doriti sa o pastrati deschisa si agitati-o pe desktop, apoi va veti bucura de un desktop curat.

50.Configurati muzica preferata

Windows 7 Media Center vine acum cu o optiune pentru a reda muzica preferata, care in mod implicit creeaza o lista de melodii bazate pe rating, adica cat de des le ascultati. Daca acest lucru nu functioneaza, atunci va puteti optimiza modul in care Media Centre decide care este o melodie „favorita” clic pe Tasks> Settings> Music> Favourite Music si configurati programul pentru a se potrivi nevoilor dumneavoastra.

HED

Sunt pasionat de lumea gaming-ului și IT-ului încă de când eram mic. Pe blogul meu, găsiți știri despre jocuri, informații relevante din domeniul jocurilor video, tutoriale utile și știri din industria IT. Dacă aveți întrebări sau neclarități cu privire la articolele sau tutorialele mele, nu ezitați să lăsați un comentariu și voi răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Poate te interesează şi

3 Comments

  • Are multe imbinatatiri Windows 7, abia astept sa apara Windows 8 sa vad ce are in plus.

    • Cu siguranta va avea mai multe optiuni si imbunatatiri, ai aici o mica lista .

  • […] Sfaturi, Tricuri Si Secrete Despre Windows 7 Part V […]

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.