Sfaturi, Tricuri Si Secrete Despre Windows 7 Part IV

 Sfaturi, Tricuri Si Secrete Despre Windows 7 Part IV

   Trucuri prin care aranjam spatiul de lucru asa cum doriti, sfaturi pentru rezolvarile anumitor probleme sau moduri de a stoarce performanta de la Windows 7, in acest articol veti afla lucruri care v-ar putea ajuta. Vom continua articolul Sfaturi, Tricuri Si Secrete Despre Windows 7 part III

   

31. Auto aranjarea desktop-ului

   Daca desktopul sistemului Windows 7 are icoane imprastiate peste tot, atunci puteti face clic dreapta si selectati View > Auto arrange, la fel ca in Vista. Dar o solutie mai simpla este doar sa apasati si sa tineti apasata tasta F5, si Windows va aranja automat icoanele pentru voi.

   

32. Dezactiveaza aranjamentul inteligent al fereastrelor

   Windows 7 se caracterizeaza prin modalitati noi si interesante de aranjare a ferestrelor, astfel incat (de exemplu), daca trageti o fereastra in partea de sus a ecranului, acesta se va maximiza. Noua ne place noul sistem, dar daca vi se pare deranjant, atunci este foarte usor de dezactivat. Rulati regedit, apoi la HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop, stabiliti WindowArrangementActive la 0, restart si ferestrele se vor comporta la fel cum au fost intotdeauna.

   

33. Cauta sarcini

   Daca preferati tastatura in locul mouse-ului, va va place sa navighati pe bara de activitati utilizand aceasta comanda rapida. Apasati pe tasta Windows si T pentru a muta „taburile” de pe bara de activitati. Utilizati sagetile pentru a schimba focalizarea celorlalte icoane si veti obtine o previzualizare live de la fiecare fereastra.

   

34. Afisati unitatile

   Intrand in MyComputer, Windows 7 ar putea avea o lipsa de unitati, dar nu intrati in panica, e doar Microsoft, care incearca sa va fie de ajutor: drive-urile cum ar fi cititoarele de carduri nu mai sunt afisate daca sunt goale. Credem ca este o imbunatatire, dar daca nu sunteti de acord, atunci este foarte usor sa le afisati chiar daca sunt goale. ControlPanel -> Appearance and Personalization -> Folder Options > View si debifati „Hide empty drives in the computer folder”.

   

35.Mai multe detalii

   Noul si imbunatatitul Windows 7 ofera o modalitate mult mai usora pentru a mari orice zona de pe ecran. Puteti lansa si defini un factor de scara si pozitia de andocare si odata activat poate urmari cu ajutorul tastaturii parti ale ecranului. Apasati Tab atunci ce va deplasati in jurul unei casete de dialog sa zicem, si va mari in mod automat pe controlul activ curent.

   

36. Extindeti jumplist-ul

   In mod implicit un jumplist va afisa pana la 10 articole, dar poate fi adesea util sa il extindeti. Faceti clic dreapta pe Start, selectati Properties > Customize si setati „Number of recent items to display in Jump Lists” pentru seta numarul de care aveti nevoie.

   

37.Dezactivati Aero Peek

   Faceti click pe coltul din dreapta jos a ecranului si Windows 7 va ascunde ferestrele deschise, aratandu-va desktop-ul. Pare o idee buna pentru noi, dar in cazul in care caracteristica iti sta in cale, atunci este usor sa o opriti. Pur si simplu faceti clic dreapta pe Start, selectati Proprietati > Taskbar si debifati caseta „Use Aero Peek to preview the desktop”.

   

38.Fixati o unitate la bara de activitati

   Bara de activitati nu este doar pentru aplicatii si documente. Lucrand doar cateva secunde aveti posibilitatea sa fixati pictograme de tip drive, de asemenea.
Faceti clic dreapta pe o parte goala de pe desktop, selectati New> Text File si redenumiti fisierul in drive.exe. Trageti si plasati aceasta pe bara de activitati, apoi stergeti fisierul original.
   Clic dreapta pe noul buton „drive.exe” din bara de activitati, apoi faceti clic dreapta pe numele fisierului si selectati Properties. Modificati continutul rubricilor atat la Target cat si la Start, cu unitatea sau folderul ales, faceti clic pe Change Icon pentru a alege o pictograma corespunzatoare pentru unitate si ati terminat – unitatea sau folderul este acum disponibil cu un clic.

   

39.Extindeti previzualizari din bara de activitati

   Mutati cursorul mouse-ului peste un buton de pe bara de activitati in Windows 7 si veti vedea un mic preview al ferestrei aplicatiei. Pentru a face aceste preview’ri mai mari, lansati REGEDIT, -> HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Taskband, faceti clic dreapta in panoul din dreapta si creati o noua valoare DWORD, numita MinThumbSizePx. Dublu-clic pe aceasta, alegeti optiunea Decimal, setati valoarea la 350 si reporniti sistemul pentru a vedea rezultatele.    Modificati valoarea din nou pentru a ajusta rezultatele, sau stergeti-l pentru a reveni la dimensiunea implicita.

   

40.Ascundeti iconul Windows Live Messenger

   Daca utilizati mult Windows Live Messenger, vei observa ca icoana se afla pe bara de activitati, in care aveti posibilitatea sa modificati cu usurinta starea si trimiteti un IM cuiva. Daca nu preferati sa pastrati Windows Live Messenger, doar inchideti Windows Live Messenger, editati proprietatile si setati aplicatia sa ruleze in modul de compatibilitate Windows Vista.

HED

hedmasster: Web developer , Web designer , Games reviewer . Pasionat de IT & Gaming , owner www.blasterzone.ro & www.graphicpedia.ro. Dacă aveţi nelămuriri în privinţa unor articole/tutoriale puteţi lăsa un comentariu şi în cel mai scurt timp vă voi răspunde.

Poate te interesează şi

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.