Sfaturi, Tricuri Si Secrete Despre Windows 7 part III

 Sfaturi, Tricuri Si Secrete Despre Windows 7 part III

   Trucuri prin care aranjam spatiul de lucru asa cum doriti, sfaturi pentru rezolvarile anumitor probleme sau moduri de a stoarce performanta de la Windows 7, in acest articol veti afla lucruri care v-ar putea ajuta. Vom continua articolul Sfaturi, Tricuri Si Secrete Despre Windows 7 part II :

   

21. Clic dreapta

   La prima vedere, Windows 7 seamana izbitor cu Vista, dar exista o modalitate usoara de a gasi diferentele – doar dati click-dreapta pe anumite lucruri.
   Faceti clic dreapta pe o parte goala de pe desktop, de exemplu, si veti gasi o intrare în meniul pentru a seta rezolutia ecranului. Nu este nevoie sa navigati prin setarile de afisare si multe altele.
   Faceti clic dreapta pe pictograma Explorer de pe bara de activitati pentru acces rapid la folderele de sistem comun: Documente, Imagini, folderul Windows, si multe altele.
   Si daca nu vreti sa utilizati Internet Explorer, atunci probabil ca nu veti dori pictograma acesteia afisata permanent pe bara de activitati. Faceti clic dreapta pe pictograma, selectati „Unpin this program from the taskbar”, apoi instalati browserul preferat.

   

22. Afisati vechiul buton in bara de activitati

   Faceti clic dreapta pe un buton din bara de activitati si veti vedea meniul „jumplist”. Aceasta este o caracteristica noua si utila, dar nu va va fi de ajutor daca doriti sa accesati minimizarea, maximizarea sau sa mutati optiunile care erau de obicei disponibile. Din fericire, exista o modalitate usoara sa obtineti meniul contextual vechi spate – doar tineti apasata tasta Ctrl si Shift in timp ce faceti clic dreapta pe butonul din bara de activitati.

   

23. Slideshow pe desktop

   Windows 7 vine cu cateva imagini de fundal foarte atractive si nu este intotdeauna usor sa va decideti care va place cel mai mult. Deci, de ce nu alegeti cateva, si lasati Windows-ul sa le afiseze pe toate intr-un slideshow pe desktop? Faceti clic dreapta pe o parte goala de pe desktop, selectati Personalise > Desktop Background, apoi tineti apasata tasta Ctrl in timp ce faceti clic pe imaginile care va plac. Alegeti cat de des doriti ca imaginile sa fie schimbate (de la zilnic pana la o data la fiecare 10 secunde), selectati Shuffle daca doriti sa apara imaginile intr-o ordine aleatorie, apoi faceti clic pe Save Changes si bucurati-va de spectacol.

   

24. Wallpaper din RSS

   Si daca un slideshow cu cateva wallpapere standard nu este suficient, atunci aveti posibilitatea sa creati o tema care extrage imagini de la un feed RSS. De exemplu, Long Zheng a creat cateva teme pentru a ilustra cum functioneaza. Jamie Thompson a dus asta mai departe, cu o tema care afiseaza mereu cele mai recente stiri BBC si vremea pe desktop. Si MakeUseOf au un tutorial rapid si usor in care arata cum RSS poate seta acele fotografii superbe Bing ca imagine de fundal.

   25. Personalizati ecranul log-on
   Modificarea ecranului log-on Windows folosit pentru a opri unele hack-uri complicate si periculoase, dar nu mai mult.
   In primul rand, navigati in REGEDIT la HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Authentication\LogonUI\Background, dublu-clic pe DWORD numita OEMBackground (daca nu exista creati-l) Si setati valoarea acesteia la 1.
   Gasi apoi o imagine de fundal pe care doriti sa o utilizati. Asigurati-va ca are mai putin de 256KB in marime, si coincide cu raportul de aspect al ecranului, pe masura ce va fi intins pentru a se potrivi.
   Apoi, copiati acea imagine în %Directorul windows%\system32\OOBE\Info\in folderul Background (creati-l directorul Info\Background în cazul în care nu exista). Redenumiti imaginea in backgroundDefault.jpg, restart si ar trebui sa aveti acum o imagine personalizata de log-on.
Alternativ, puteti utiliza un instrument de tweaking care se ocupa de tot pentru voi. Logon Changer afiseaza o previzualizare astfel încât sa puteti vedea cum ecranul log-on va arata fara a restarta calculatorul, în timp ce Logon Screen Rotator accepta imagini multiple si va afisa alta imagine de fiecare data când poriniti sistemul.

   

26. Recuperare spatiului pe ecran

   Noul Windows 7 are o mare bara cu lansari rapide care poate tine shortcuturi pentru orice fel de program (doar dati un clic-dreapta si selectati Pin To Taskbar). Si asta e bine, cu exceptia faptului ca acestea ocupa mai mult spatiu decat ne-am dori. Pentru a modifica dimensiunea dam dreapta-clic pe Start apoi Properties > Taskbar > Use small icons> OK.

   

27. Bucurati-va de o bara de activitati retro

   Windows 7 combina acum butoanele de pe bara de activitati intr-un mod in care economiseste spatiu, dar, de asemenea, face mult mai dificil sa ne spuna dintr-o privire daca o pictograma reprezinta o aplicatie care ruleaza sau o comanda rapida. Daca preferati o abordare mai traditionala, faceti clic dreapta pe bara de activitati, selectati Properties si setati butoanele barei de activitati la „Combine when taskbar is full”. Veti avea acum butoane mai clare si separate pentru fiecare aplicatie care ruleaza, ceea ce le face mult mai usor de identificat.

   

28. Scoateti butoane din bara de activitati

   O problema cu sfatul anterior sunt butoanele care vor ocupa spatiu valoros in bara de activitati, dar puteti reduce impactul acestora, prin eliminarea textului. Lansati REGEDIT, rasfoiti la HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop\WindowMetrics, adaugati un string numit MinWidth, setati-l la 54 si reporniti pentru a vedea rezultatele.

   

29. Restabiliti toolbarul Quick Launch

   Daca nu sunteti multumit cu noua bara de activitati, chiar si dupa ce i-ati scazut dimensiunea, atunci este nevoie de a restabili vechiul toolbarul Quick Launch.
   Faceti clic dreapta pe bara de activitati, selectati Toolbars > New Toolbar, scrieti „%USERPROFILE%\AppData\Roaming\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch” (fara ghilimele) in caseta Folder si faceti clic pe Select Folder.
   Acum, faceti clic dreapta pe bara de activitati, dezactivati „Lock the taskbar” si ar trebui apara un toolbar Quick Launch, probabil cel vechi. Clic dreapta pe separator, dezactivati Show Text si Show Title pentru a reduce spatiul pe care il ocupa. Finalizati procesul, facand clic dreapta pe bara si selectand View > Small Icons pentru adevaratul look retro.

   

30. Particularizarea switch-ului power

   In mod implicit, Windows 7 afiseaza un buton simplu cu textul „Shut down” in meniul Start, dar dureaza un moment pentru a schimba aceasta actiune pentru altceva. Daca reporniti PC-ul de cateva ori in fiecare zi, atunci ar avea mai mult sens ca o actiune implicita: clic dreapta pe Start, selectati Properties si setati „Power boot action” la „Restart” pentru a putea folosi butonul mult mai rapid.

HED

Sunt pasionat de lumea gaming-ului și IT-ului încă de când eram mic. Pe blogul meu, găsiți știri despre jocuri, informații relevante din domeniul jocurilor video, tutoriale utile și știri din industria IT. Dacă aveți întrebări sau neclarități cu privire la articolele sau tutorialele mele, nu ezitați să lăsați un comentariu și voi răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Poate te interesează şi

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.