Sfaturi, Tricuri Si Secrete Despre Windows part II

 Sfaturi, Tricuri Si Secrete Despre Windows part II

   Trucuri prin care aranjam spatiul de lucru asa cum doriti, sfaturi pentru rezolvarile anumitor probleme sau moduri de a stoarce performanta de la Windows 7, in acest articol veti afla lucruri care v-ar putea ajuta. Vom continua articolul Sfaturi, Tricuri Si Secrete Despre Windows 7 :

   

11.Setati fusul orar

   Administratorii sistemului vor aprecia noua utilitate tzutil.exe, care va permite sa setati zona de timp pe un calculator din script-uri. Daca ati dori sa setati un PC pentru Greenwich Mean Time, de exemplu, ati utiliza comanda: tzutil /s „gmt standard time”
   Comanda „tzutil /g” afiseaza fusul orar curent, „tzutil/l” listeaza toate zonele posibile de timp, si „tzutil /?” afiseaza detalii despre modul în care functioneaza comanda.

   

12.Calibrarea ecranului

   Culorile care le vedeti pe ecran variaza în functie de monitor, setarile placii grafice, iluminare si multe altele, dar cei mai multi oameni folosesc acelasi profil de culoare pentru Windows, adica cel standard. Si asta înseamna ca o fotografie digitala care credeti ca arata perfect ar putea sa fie redata foarte slab la alti utilizatori. Din fericire, Windows 7 ofera acum Display Colour Calibration Wizard care va ajuta sa configurati corect luminozitatea, setarile de contrast si culoare si un tuner ClearType pentru a va asigura ca textul este clar si precis. Faceti clic pe Start, tastati DCCW si apasati Enter pentru a incerca acest wizard.

   

13.Curatati Live Essentials

   Instalarea Windows Live Essentials va va duce noi versiuni de Mail, Movie Maker, Galerie foto si altele. Din pacate, aceasta includ, de asemenea, alte componente care pot fi inutile, dar daca doriti sa va pastrati sistemul curat, atunci acestea pot fi eliminate foarte rapid.
   Daca la instalare ati lasat optiunea „Set your search provider” selectata în timpul instalarii, Windows Live va instala Choice Guard, un instrument care va seteaza pagina de start a browser-ului si motorul de cautare si pentru a preveni alte programe de la schimbare. Daca acest lucru cauzeaza probleme mai târziu sau pur si simplu decideti ca nu aveti nevoie de el, Choice Guard poate fi eliminat facând clic pe Start, tastati msiexec/x si apasati Enter.
   Windows Live Essentials adauga, de asemenea, si ActiveX Control pentru a ajuta la încarcarea fisiereelor in Windows Live SkyDrive, precum si in Windows Live Sign-in Assistant, ceea ce face mai usor sa gestionati si sa comutati între mai multe conturi Windows Live. Daca sunteti sigur ca nu va va trebui, il puteti elimina din Control Panel in applet-ul „Uninstall a Program”.

   

14.Adauga suport retelei

   In mod implicit Windows Live Movie Maker nu te va lasa sa importi fisiere dintr-o retea, dar un rapid tweak in registre veti putea schimba acest lucru. Rulati regedit, navigati la HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows Live Movie Maker\, adaugati o valoare DWORD numita AllowNetworkFiles si setati-o la 1 pentru a adauga suport de retea.

   

15.Activati Modul XP

   Daca aveti software-uri mai vechi, dar importante si nu le mai puteti rula in Windows 7, atunci ati putea încerca modul XP, o copie virtuala a XP care se executa într-o fereastra de pe desktopul Windows 7. Dar exista o mare problema, din moment ce modul XP functioneaza numai cu sistemele care au virtualizare hardware integrate si pornite (AMD-V sau Intel VT). Daca aveti un procesor compatibil, atunci acest lucru poate fi doar o chestiune de permisiune a unei optiuni in BIOS, cu toate acestea unele branduri, cum ar fi Sony Vaio, au dezactivat setarea pentru „motive de securitate”. Si acest lucru care blocheaza modul XP sa functioneze.
   O abordare sigura ar putea fi utilizarea VirtualBox, un instrument de virtualizare care nu insista pe suport hardware, dar atunci va trebui sa gasiti o copie licentiata de XP (sau orice alt Windows).

   

16.Activati Wi-Fi virtual

   Windows 7 include o noua caracteristica putin cunoscuta, denumita Virtual Wi-Fi, care transforma în mod eficient PC-ul sau laptop-ul într-un router software-based. Orice alt dispozitiv Wi-Fi activat în raza de acoperire – un desktop, laptop, un iPod – va „vedea” sistemul ca o noua retea si, odata logat, puteti partaja o conexiune la internet.
   Aceasta va functiona doar daca driver-ul adaptorului wireless accepta, însa, nu toate fac acest lucru. Consultati-va producatorul adaptorului dvs. si asigurati-va ca ati instalat driverele mai noi pentru a va oferi cea mai buna sansa.
   Dupa ce aveti driverul, cea mai simpla abordare este sa obtineti un instrument de retea, care poate configura virtual Wi-Fi. Virtual Router este gratuit, usor de utilizat si ar trebui sa va partajeze conexiunea la internet foarte repede.

   

17.Recuperati o aplicatie blocata

   Daca o aplicatie se blocheaza cu motivul existentei unei versiuni anterioare de Windows, atunci nu era nimic ce ati fi putut sa faceti. O noua optiune Windows 7, nu numai ca poate explica problema, dar poate face programul dumneavoastra sa functioneze din nou, fara nici o pierdere de date.
   Atunci când se produce blocarea, faceti clic pe Start, tastati RESMON si faceti clic pe RESMON.EXE pentru a lansa Resource Monitor.

   Gasiti procesul care nu functioneaza în panoul CPU (ar trebui sa fie evidentiat cu culoarea rosu), clic-dreapta si selectati Analyze Wait Chain.
Daca vedeti cel putin doua procese în lista, atunci cel mai mic, de la baza, este cel care blocheaza programul. În cazul în care nu este o componenta vitala pentru Windows, sau orice altceva critic, apoi salvati orice lucrare în alte aplicatii deschise, bifati caseta de lânga acest proces, faceti clic pe End Process, si programul blocat revine la viata.

   

18. Ajutor Fault-Tolerant

   Windows 7 include o noua caracteristica, denumita Ajutor Fault Tolerant (FTH), o tehnologie inteligenta care detecteaza procesele instabile, pe cele care pot ceda din cauza unor probleme de memorie si aplica de mai multe ori remedieri în timp real pentru a încerca sa ajute. Daca acesta functioneaza, este bine – daca nu, remedierile vor fi refacute si nu vor fi aplicate procesului din nou.
   Desi acest lucru este foarte bun în teorie, dar va poate lasa confuzi, deoarece blocheaza unele aplicatii, apoi începe sa lucreze (uneori) fara nici un motiv. Deci, daca doriti sa verificati daca FTH ruleaza pe PC-ul vostru, lansati REGEDIT, si duceti-va la HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\FTH- orice program care este protejat in prezent de FTH va fi listat key-ul State.
   Utilizatorii experimentati pot încerca, de asemenea sa modifice setarile FTH pentru a prinde mai multe probleme, poate si pentru a îmbunatati stabilitatea sistemului.

   

19. Comutarea automata a imprimantei

   Windows 7 permite comutarea automata a imprimantei pe masura ce trece de la o retea la alta.
   Pentru a seta asta, faceti clic pe Start in primul rând, scrieti Devices si faceti clic pe Devices and Printers.
   Selectati o imprimanta si faceti clic pe Manage Default Printers (aceasta este vizibila numai pe un dispozitiv mobil, cum ar fi un laptop – nu veti putea vedea acest lucru pe un PC).
Alegeti optiunea „Change my default printer when I change networks”, selectati o retea, imprimanta pe care doriti sa o utilizati si faceti clic pe Add.
   Repetati procesul pentru alte retele disponibile, si alegeti o imprimanta pentru fiecare dintre ele.
   Si acum, dupa ce va conectati la o retea noua, Windows 7 va verifica aceasta lista si va seta imprimanta la cea pe care ati definit-o.

   

20. Exploreaza modul God

   Windows 7 a schimbat Panoul de control un pic, dar inca este prea greu sa localizam toate applet-urile si optiunile de care am putea avea nevoie. Modul God, nu este nimic deosebit de divin, ofera o cale mai usoara sa accesati orice doriti dintr-un singur folder.
   Pentru a incerca acest lucru, creati un folder nou si numiti-l:

Everything.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}

   Prima parte, „Everything” va fi numele dosarului, si poate fi orice vreti: „Super Control Panel”, „Advanced”, „God Mode”.
   Extensia, ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C, trebuie sa fie introdusa exact asa cum este aici, inclusiv acoladele. Cand apasati [Enter], o parte din nume va disparea, iar cand dati dublu-clic pe noul folder va va afisa comenzi rapide pentru functiile in cadrul Action Centre, Network si Sharing Centre, optiuni de alimentare, instrumente de depanare, conturile utilizatorilor si altele – mai mult de 260 optiuni in total.

HED

Sunt pasionat de lumea gaming-ului și IT-ului încă de când eram mic. Pe blogul meu, găsiți știri despre jocuri, informații relevante din domeniul jocurilor video, tutoriale utile și știri din industria IT. Dacă aveți întrebări sau neclarități cu privire la articolele sau tutorialele mele, nu ezitați să lăsați un comentariu și voi răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Poate te interesează şi

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.