Sfaturi, tricuri si secrete despre Windows 7

 Sfaturi, tricuri si secrete despre Windows 7

Am facut un articol despre optimizare windows 7 pentru utilizatorii care folosesc acest sistem de operare( Windows 7 ) iar in articolul de astazi va voi arata anumite lucruri pe care nu le stiati si le puteti invata acum.

Fie ca este vorba de trucuri prin care aranjam spatiul de lucru asa cum doriti, sfaturi pentru rezolvarile anumitor probleme sau moduri de a stoarce performanta de la Windows 7, in acest articol veti afla lucruri care v-ar putea ajuta.

1.Recorderul pasilor anumitor probleme

Ca un adevarat profesionist al PC-urilor, probabil ati fost chemati de prieteni sau familie pentru a rezolva problemele computerului, neavand nici o idee despre cum sa descrie-ti in mod clar ce se intampla in calculatorul lor. Este frustrant, dar Microsoft v-a simtit durerea si Windows 7 va include o noua solutie excelenta in Recorderul pasilor unei probleme.


Atunci cand orice aplicatie porneste si functioneaza in Windows 7, trebuie sa faceti clic pe Start, scrieti PSR si apasati Enter, apoi Start Record. In timp ce lucati prin aplicatii Problem Steps Recorder va inregistra fiecare click si apasare de tasta, va face printscreenuri si le va impacheta intr-un fisier ZIP MHTML, gata pentru trimiterea pe email. Este rapid, usor si eficient si va va salva de ore de troubleshooting.

2.Scrieti imagini direct din Windows

Windows 7 a introdus in cele din urma o caracteristica pe care alte sisteme de operare nu au avut-o niciodata – capacitatea de a scrie imagini ISO pe CD-uri sau DVD-uri. Si nu ar putea fi mai usor de utilizat. Doar dublu-clic pe imaginea ISO, alegeti unitatea cu discul gol, faceti clic pe Burn si urmariti cum discul vostru va fi creat.

3.Crearea si montare fisierelor VHD

Virtual PC de la Microsoft creeaza hard disk-uri virtuale in fisiere VHD si Windows 7 le poate monta pe acestea direct, astfel incat sa le puteti accesa in sistemul gazda. Faceti clic pe Start, tastati „diskmgmt.msc” si apasati Enter, apoi faceti clic pe Action > Attach VHD si alegeti fisierul pe care doriti sa-l montati. Acesta va aparea apoi ca o unitate virtuala in Explorer si poate fi accesata, copiata sau scrisa la fel ca orice alta unitate.

Faceti clic pe Action > Create VHD si acum aveti posibilitatea sa creati o noua unitate virtuala (clic-dreapta, selectati Initialize Disk si dupa ce ati instituit faceti clic dreapta pe spatiul nealocat apoi selectati New Simple Volume pentru a o seta). Din nou, veti avea o unitate virtuala care se comporta la fel ca oricare alta in care aveti posibilitatea sa plasati fisiere, instala programe, testarea softwarelor de partitionare sau sa faceti ce vreti. Fisierul VHD este pe unitatea hard disk reala caruia ii puteti face un back up sau sa-l trimiteti unei persoane. Faceti clic dreapta pe disc ( este eticheta pe partea stanga, care spune: „Disk 2” sau orice altceva) si selectati Detach VHD pentru a o indeparta.

Utilitatea pentru linii de comanda DISKPART a fost de asemenea actualizata cu instrumente pentru a detasa un fisier VHD, precum si o comanda EXPAND pentru a mari dimensiunea unui disc virtual. Nu va jucati cu acest lucru decat cu exceptia cazului in care stiti ce faceti, desi – este prea usor sa va autodistrugeti sistemul dumneavoastra.

4.Depanarea problemelor

In cazul in care o parte din Windows 7 se comporta ciudat si nu stiti de ce, faceti clic pe Control Panel > Find and fix problems (sau „Troubleshooting”) pentru a accesa noile pachete de rezolvari de probleme. Acestea sunt aplicatii simple care va vor rezolva problemele comune, verificati-va setarile, curatati-va sistemul si multe altele.


5.Repararea la pornire

Daca aveti Windows 7, este o idee buna sa creati un disc de reparare imediata a sistemului in cazul in care aveti o problema la bootarea sistemului de operare. Faceti clic pe Start> Maintenance> Create a System Repair Disc, apoi permiteti lui Windows 7 sa construiasca un disc bootabil de urgenta. Daca se va intampla ceva cu fisierele windows atunci aceasta ar putea fi singura modalitate de a face PC-ul vostru sa ruleze din nou.

6.Preluati controlul

V-ati obosit de copiii care instaleaza softwareuri sau rulaleaza aplicatii care par dubioase? AppLocker este o noua caracteristica a Windows 7, care asigura utilizatorilor sa execute doar programele pe care le specificati. Nu va faceti griji, pentru ca e mai usor de configurat decat pare:    Puteti crea o regula care sa permita totul semnat de un publisher, asa ca alegeti Microsoft sau oricare alta de care aveti nevoie si aceasta regula va permite sa rulati toate aplicatiile semnate Microsoft sau oricare alt publisher. Lansati „GPEDIT.MSC” apoi la Computer Configuration > Windows Settings > Security Settings > Application Control Policies> AppLocker pentru a obtine cateva pareri despre cum functioneaza aceasta aplicatie.

AppLocker nu este disponibil in Windows 7 Home Premium.

7.Calculati mai mult

La prima vedere, calculatorul din Windows 7 arata la fel ca cel din versiunea Vista, dar explorand meniul Mode veti vedea noile Statistics si Programmer, apoi incercati meniul Options, care ofera conversii diferite de unitati (lungime, greutate, volum si multe altele), calcule de date (cate zile sunt intre doua date), Si foi de calcul de tip sabloan pentru a va ajuta sa calculati kilometrajul vehiculului, ratele ipotecare si multe altele.


Nu va dati cu parerea despre aplicatiile din Windows 7 la prima verede, deoarece exista unele caracteristici noi si foarte puternice ascunse in fundal. Explorati fiecare optiune din toate applet-urile Windows pentru a fi siguri ca nu pierdeti nimic important.

8. Comutati la un proiector


Windows 7 ofera acum o modalitate standard de a comuta afisajul de la un monitor la altul sau la un proiector – doar apasati Win+P sau de a rula DisplaySwitch.exe si alegeti afisarea preferata (acest lucru nu va avea niciun efect daca aveti doar un singur ecran conectat).

9. Obtineti un raport de eficienta energetica

Daca aveti un laptop, puteti utiliza eficientul calculatorului pentru a obtine de la Windows 7 pentru a genera o multime de informatii utile cu privire la consumul de energie. Utilizate in mod corect, aceste lucruri va pot ajuta sa castigati foarte mult in termeni de viata a bateriei si performanta. Pentru a face acest lucru trebuie sa deschideti fereastra „cmd” ca administrator scriind in Start Search „cmd”,atunci cand pictograma cmd apare, faceti clic dreapta si selectati Run as administrator.

Apoi, la linia de comanda, tastati „powercfg-energy” (fara ghilimele) apoi apasati Enter si Windows 7 va scana sistemul dvs. cautand modalitati de imbunatatire a eficientei energetice. Acesta va publica apoi rezultatele intr-un fisier HTML, de obicei in folderul System32.

10. Intelegerea Sistemului Restore

Utilizarea System Restore in versiunile anterioare de Windows a fost mai mult un joc de noroc. Nu exista nici o modalitate de a spune care aplicatii sau drivere ar putea afecta – trebuie doar sa le incercati pe fiecare.

Windows 7 este diferit. Faceti clic dreapta pe Computer, selectati Properties > Protection System > System Restore > Next si alegeti punctul de restaurare pe care doriti sa-l utilizati. Faceti clic pe butonul „Scan for affected programs” si Windows va va spune care programe sau drivere (daca exista) vor fi sterse sau recuperate prin selectarea acelui punct de restaurare.

HED

Sunt pasionat de lumea gaming-ului și IT-ului încă de când eram mic. Pe blogul meu, găsiți știri despre jocuri, informații relevante din domeniul jocurilor video, tutoriale utile și știri din industria IT. Dacă aveți întrebări sau neclarități cu privire la articolele sau tutorialele mele, nu ezitați să lăsați un comentariu și voi răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Poate te interesează şi

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.