Sfaturi Windows 8 Partea a II a

 Sfaturi Windows 8 Partea a II a

   Dupa cum am spus mai devreme vom continua articolul Sfaturi Windows 8 Partea I in care vom mai adauga cateva informatii privind viitorul sistem de operare de la Microsoft, Windows 8.

7. Drag and Drop
   Aveti posibilitatea sa glisati si sa fixati aplicatiile Metro pentru a le sorta in modul in care doriti sa fie asezate. Acest lucru functioneaza bine cu un touchsceen sau mouse, dar nu la fel de bine daca aveti doar un trackpad la dispozitie. Nu pare a fi o modalitate de a glisa si fixa elemente multiple o singura data.
   Totusi, daca doriti sa apara aplicatii speciale in locatii diferite, drag and drop este singura optiune pentru a atinge acest obiectiv.

8. Dezinstalati aplicatii
   Daca nu utilizati unele aplicatii implicite, sau doriti sa dezinstalati aplicatii care deja le-ati incercat, puteti face acest lucru destul de usor. Faceti clic dreapta pe aplicatia care doriti sa o dezinstalati si selectati optiunea de dezinstalare din meniul de subsol.
   Aveti posibilitatea sa scoateti aplicatii din ecranul de pornire, care le-ati pastra in sistem, accesibil doar prin cautarea de exemplu, dar nu si pe ecranul de pornire Metro.

9. Mariti sau micsorati pictogramele aplicatiilor
   Poate ca ati observat ca unele aplicatii ocupa mai mult spatiu pe ecranul de pornire decat altele. Unele aplicatii sunt afisate cu o dimensiune dubla fata de altele. Un click-dreapta pe aplicatie apoi Smaller pentru a micsora dimensiunea iconului aplicatiei.

10. Zoom out
   Un click pe pictograma Charms, in coltul din dreapta jos a ecranului micsoreaza pagina de start. Acest lucru face mai usoara navigarea daca aveti o multime de aplicatii instalate.

11. Shut down
   Butonul Shut Down a disparut ? nu, nu a disparut. Intrati in interfata Metro UI start -> tineti cursorul mouse-ului in partea dreapta jos a ecranului -> settings -> Power .

12. Keyboard Shortcuts

WINDOWS + Q : Application search
WINDOWS + W : Settings search
WINDOWS + F : Files search
WINDOWS + I : Charm settings
WINDOWS + C : Meniul start – ora/data
WINDOWS + L : Blocheaza windows
WINDOWS + E : Deschide MyComputer

13.Mount ISO
   Windows 8 ofera acum un suport incorporat care gazduieste fisierele ISO pe o unitate virtuala. Click dreapta pe orice fisier ISO, faceţi clic pe Mount si fisierul va fi montat intr-o unitate virtuala fara a mai avea nevoie de programe precum DaemonTools.

14.Picture Password
   Windows 8 vine cu un sistem nou de protectie si anume putem pune parola pe user folosind o imagine. Cum functioneaza acest tip de parola ? In primul rand trebuie sa alegeti o imagine din computer apoi sa efectuati niste miscari folosind cursorul mouse-ului pe diferite parti ale imaginii.

HED

Sunt pasionat de lumea gaming-ului și IT-ului încă de când eram mic. Pe blogul meu, găsiți știri despre jocuri, informații relevante din domeniul jocurilor video, tutoriale utile și știri din industria IT. Dacă aveți întrebări sau neclarități cu privire la articolele sau tutorialele mele, nu ezitați să lăsați un comentariu și voi răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Poate te interesează şi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.