Cum accesaţi „Safe Mode” când tasta „F8” nu funcţionează?

 Cum accesaţi „Safe Mode” când tasta „F8” nu funcţionează?

In Windows, „Safe Mode” este un mod special care este folosit in principal pentru depanarea unor probleme. De multe ori cand Windowsul nu booteaza, din cauza unei infectii virus, un software defect sau a instalarii unui driver, aveti posibilitatea sa bootati in Safe Mode si sa rezolvati problema. Puteti scana sistemul cu un antivirus, dezinstalati software-ul defect sau driverul folosind Safe Mode si veti putea sa bootati in Windows normal, fara nici o problema.

Deci, stim ca Safe Mode este o carcteristica foarte folositoare a sistemului de operare Windows. Daca nu stiti cum sa bootati in Safe Mode, va vom spune noi in detaliu! Pentru a boota in Safe Mode, trebuie sa apasati tasta „F8” chiar inainte sa apara ecranul de pornire Windows. De indata ce apasati tasta „F8”, va va aparea un ecran care contine mai multe optiuni de boot si in partea de sus a optiunilor, veti vedea optiunea prin care porniti Windowsul in Safe Mode.

De multe ori nu veti putea sa afisati ecranul in care trebuia sa selectati optiunea Safe Mode. Uneori, tasta „F8” nu functioneaza in unele sisteme sau nu puteti apasa tasta „F8” exact atunci cand aveti nevoie.

Ce puteţi face în astfel de situaţii?

In acest tutorial, va vom spune o modalitate de a adauga o noua optiune in boot loaderul Windows pentru a porni Windowsul in Safe Mode. In acest fel, nu va mai trebui sa apasati tasta „F8”. Doar selectati optiunea Safe Mode din boot loaderul Windows si pregatiti-va sa bootati Windowsul in Safe Mode fara nici o problema.

PASUL 1: Adaugarea unei noi intrari pentru Safe Mode in Windows Boot Loader

Pentru inceput, vom adauga o intrare noua în boot loaderul Windows pentru a porni Windowsul în Safe Mode. Vom face acest lucru prin creearea unei copii a intrarii existente Windows in boot loader.

Boot loaderul Windows Vista si Windows 7 este destul de diferit de cel din Windows XP. El nu utilizeaza fisierul Boot.ini. Desi puteti utiliza o comanda BCDEDIT pentru a modifica boot loaderul este o sarcina destul de complicata. Deci, vom folosi un program freeware, numit „VistaBootPro” pentru a modifica boot loaderul Windows Vista si Windows 7.

1.Mai intai descarcati VistaBootPro folosind link-ul urmator si instalati-l:
Download VistaBootPRO
2.Acum deschideti software-ul si faceti clic pe fila „Manage OS Entries”. Programul poate afisa un mesaj de avertizare pentru utilizatorii Windows 7 pe care trebuie sa-l ignorati.
3.Veti vedea o caseta „Add New OS Entry” in partea de jos a ferestrei.    Activati caseta, tastati orice nume dorit în caseta de text „OS Name” pe care il veti seta pentru noua intrare din boot loader care va porni Windowsul în Safe Mode. Noi vom folosi „Windows 7 Safe Mode” pentru OS Name.
Selectati „OS Type” ca „Windows Vista”. Nu va faceti griji! Chiar daca editati boot loaderul Windows 7, va trebui sa selectati Windows Vista ca sistem de operare. Va functiona fara nici o problema.
Selectati „OS Drive” in C:

4.Asta e tot. Faceti clic pe butonul „Apply Updates” si acum ati adaugat o intrare noua în boot loaderul Windows prin care veti porni Windowsul in Safe Mode.

PASUL 2: Activarea noii intrari din Windows Boot Loader

In pasul de mai sus, am adaugat o intrare noua in boot loaderul Windows, dar nu va porni Windowsul in Safe Mode deoarece nu am schimbat functionalitatea intrarii.
In acest pas, vom seta intrarea sa porneasca Windowsul în Safe Mode.

1.Tastati msconfig in caseta de cautare din meniul START si apasati Enter. Se va deschide fereastra System Configuration Utility.
2. Acum du-te la tabul „Boot”.
3. Acum, trebuie doar sa selectati noua intrare pentru Safe Mode, pe care am creat-o la pasul 1 si pentru a porini optiunea „Safe Boot”.

4. Asta e tot. Faceti clic pe butonul Apply si ati adaugat cu succes o intrare noua în boot loaderul Windows pentru a porni Windowsul în Safe Mode.

Utilizarea optiunii „Safe Mode” prezenta in Windows Boot Loader

Acum, cand veti porni sistemul, veti vedea noua optiune pentru a porni Windowsul in Safe Mode prezenta in boot loader.Selectati optiunea cu ajutorul sagetilor si apasati Enter. Acum Windowsul va porni in Safe Mode fara nici o problema.

HED

Sunt pasionat de lumea gaming-ului și IT-ului încă de când eram mic. Pe blogul meu, găsiți știri despre jocuri, informații relevante din domeniul jocurilor video, tutoriale utile și știri din industria IT. Dacă aveți întrebări sau neclarități cu privire la articolele sau tutorialele mele, nu ezitați să lăsați un comentariu și voi răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Poate te interesează şi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.